Gorilla Glass 3 е 3 пъти по-устойчиво на надраскване

Gorilla Glass 3 е 3 пъти по-устойчиво на надраскване
Сигурно знаете, че устойчивото стъкло Gorilla вече има две поколения, но от Corning вече са готови да ни представят и третата му версия. Това ще стане по време на изложението CES 2013 следващата седмица. Промените включват подобрения на молекулярно ниво, изразяващи се главно в добавянето на новата технология Native Damage Resistance. Според информацията от компанията NDR намалява разпространението на повреди и появата на драскотини и като цяло прави стъклото по-издръжливо. В крайна сметка Corning обещават, че подобренията по отношение издръжливостта на надраскване са трикратно повече, докато видимите драскотини са с 40% по-малко, а здравината след надраскване се е уселичила с 50%. Пълните подробности за разработката и кога ще я видим в реални продукти очакваме да научим на 7 януари.

 • Даа, изглежда доста силно :)
  GlupavoMagare
 • Дано Галакси 4 да е с Gorilla Glass 3:)(yes)
  Beчния
 • Ама аз не искам калъф, точно това е идеята, а по скоро лепка и на задната страна на телефона да има също предпазител :))) иначе много ти благодаря :))))))) ще разгледам подробно 8)(yes)
  GlupavoMagare
 • Ето един хубав калъф тип джоб ако телефона ти е Галакси Ноут! http://www.sim.bg/faconnable-pouch-fourreau-kojen-kalyf-za-samsung-galaxy-note-n7000-cheren Виж и други неща има в този сайт!:)
  Ванката
 • Аз се чудя дали да си взема лепенка и калъфче за моя Галакси Ноут,,,за сега е ок, но мисля, че се драскат, ако не са защитени. Проблемът е, че ходих в Техномаркет и ми показаха само някакви тефтери за тях, които ги завиват буквално целите и са адски неудобни....някой идея ?
  GlupavoMagare
 • Моя С2 го изпуснах веднъж на теракота в антрето и то жестоко излетя направо изтръпнах, но нямаше и драскотина.:) Може да е пластмаса, но явно е доста добра изработката.
  Ванката
 • Моя Galaxy S го изтървах върху павета с дисплея надолу и така си остана по дисплей надолу ... преди да го взема си викам сигурно се строши, ама дори и 1 драскотина няма и стъклото си е така здраво и гладко още като нов като го купих. Може и да съм имал някакъв късмет да не се строши, но със сигурност беше повече от 1 метър разстоянието, от което падна (по дисплей върху павета).
  centur
 • Във времената когато употребявах алкохол, многократно съм пращал моята 7610 на близки срещи в стената или с нещо друго и винаги след като се сглобеше работеше без никакъв проблем, така години на ред. В последните месеци ми се оплакват приятели, че само от едно изпускане телефона им отивал на кино (по-точно дисплея, последния конкретен случай е със Samsung Ace - на сол). 808-та ми падна на павирана площадка и дисплея и пак остана без драскотина, та, изводите за себе си съм ги направил отдавна ;)
  Вито
 • Е ми и аз не съм съгласен, и аз съм имал много Нокии и повечето съм ги изтървал, ритал и какво ли още не...:| Прав си за това, че се разпадат само, че като я сглобиш си тръгва, а прехваления от теб айфон става на сол като падне по-сериозно!:D
  Ванката
 • Не съм съгласен. Няма почти Нокия, която да не скърца и пука при ползване заради кофти пластмаса и сглобка. Почти няма и Нокия, която като падне да не се разглабя автоматично на съставни части всеки го е виждал - хвърчи батерията най-често :D Далече са от перфектното качество на изработка поне до последните модели WP8 от тях нямам впечатления.
  Nistel
 • Нокиите никога не са имали проблем с качеството на изработка а с ОС. С никакво развитие в тази насока (имам предвид Симбиан) дано сега с Уиндоус поне донякъде да възвърнат старите си позиции.
  Ванката
 • Nokia N8 го бях облепил целия с Invisible Shield. От както съм с 808 (5 месеца) реших да не му слагам протектор, няма драскотина.
  Вито
 • Напротив прочетох го! И си направих извода че не си пази телефоните а разчита сами да се пазят. Теб какво те засяга и ти ли си го издраскал?
  AVKansazov
 • На дъмбела има ли му нещо :|:D:D
  fox_vt
 • Ето ви моето умряло HTC Desire HD с горила глас 1 претърпяло инцидент с един дъмбел в залата...:D
  Ванката
 • Някой май има нужда от очила 8) Не прочете ли целия пост преди да пишеш.... [Quote]Имах галкси с2 повече от година и половина, нямаше нито една драскотина - никога не съм слагал шилд найлонче - а съм го държал с ключовете в джоба....[/Quote]
  hristonikolov
 • Ами явно на Сони неГорилата е истинското стъкло,а Горилката е пълен ташак.И няма ХТЦ 1В което да не губи обхват,няма! 1 Х-а е нямал ядове в това отношение.Какво значи да си пазиш техниката?Естествено,че ги пазя.Просто тия ”тенис” палки са супер големи и хлъзгави в ръката и масово се изпускат.Бях се зарекъл след като счупих тайванския боклук,повече такива токмаци да не купувам.Ама краста,сега и Атив С си взех,пак тенис ракета:D
  gladiator77
 • [Quote]никога не съм слагал шилд найлонче - а съм го държал с ключовете в джоба...[/Quote] Ето това ти е проблема - сам си признаваш че не си пазиш техниката! Като си имал късмет с един не значи че всички ще бъдат така - изтряскай си телефона в земята и после обвини производителя че го е направил чуплив.Горила стъклото издържа донякъде но това не означава че е неуязвимо.
  AVKansazov
 • Подкрепям!!!
  PacoDeMichev
 • Аз на нокиата след повече от година нямам драскотина на стъклото. На One X също след 1,5 месеца употреба нито по корпуса, нито по екрана и обхвата не е губил дори в избени бетонни помещения, хваща wifi мрежа от повече от 200м разстояние. Все пак ги пазя винаги в калъф, но не се знае кога може да стане белята.Има i клип как коват пирони с One X. Общо взето на Нокиа с алуминиев корпус, лумиите с поликарбонат и Горила стъкло е здрава комбинация, HTC one серията също са здрави, Sony Xperia P ми харесва също като изработка, може и наистина си е до късмет понякога, но защита от драскотините са едно, а изпускане и счупване си е друго.
  geornnn