Gorilla Glass 6 обещава по-добра издръжливост на множество падания

Gorilla Glass 6 обещава по-добра издръжливост на множество падания

Американската компания Corning представи следващото издание на своето стъкло Gorilla, което носи номер 6 и на теория би трябвало да направи мобилните устройства още по-издръжливи на предизвикателствата на ежедневието. Новият продукт подобрява Gorilla Glass 5, като издържа на падания от по-голяма височина, но освен това е проектирано да се справи с многобройни падания.

За да постигнат това, инженерите на Corning са разработили напълно нов материал, а лабораторните тестове са показали, че средно Gorilla Glass 6 издържа на 15 падания от височина 1 метър върху груба повърхност, което го прави два пъти по-добро от Gorilla Glass 5 в това отношение. При същите условия обикновените стъкла са се счупили при първото падане. Стъклото би трябвало да издържа и падания от по-голяма височина спрямо Gorilla Glass 5.

Всичко това би трябвало да направи стъклото особено подходящ материал за популярната дизайнерска тенденция за създаване на смартфони със стъклени задни панели, защото така на теория устройствата би трябвало да се чупят по-рядко при изпускане. В момента Gorilla Glass 6 се тества от различни клиенти на Corning, а първите устройства с него се очакват през следващите няколко месеца. Досега продуктите от серията Gorilla Glass са намерили място в над 6 милиарда устройства от над 45 големи компании.

Източник: Corning

 • http://www.mobilebulgaria.com/news/33359/tozi-kitajski-telefon-sas-sapfiren-ekran-struva-samo-137-evro
  more_bg
 • Искам хем.да не се чупи, хем да не се драска, до към горила 10 могат да го направят :D
  apolon25
 • Именно
  Диян
 • Има, но колкото е по-закалено е по-лесно на надраскване и обратното, колкото по-трудно е за надраскване, толкова по-крехко и по-лесно се чупи.
  PoceH_BS
 • Няма стъкло което не се чупи или пуква при някакъв удар.
  Диян