Грешка доведе до появата на реклами в клавиатурата на някои смартфони на HTC

Грешка доведе до появата на реклами в клавиатурата на някои смартфони на HTC

През изминалите дни потребители на някои телефони на HTC бяха неприятно изненадани при опит да въведат информация. След обновление на софтуерната клавиатура TouchPal, използвана в част от устройствата на HTC, някои потребители започнаха да виждат рекламни банери в поле над клавиатурата. За това първо съобщи потребител в Reddit, който ползва HTC 10, но по-късно се появиха и други оплаквания.

Най-новите смартфони на HTC идват с предварително инсталирана виртуална клавиатура TouchPal, а по принцип безплатната й версия, която е налична за други устройства в Play Store, обикновено показва реклами. От HTC обявиха, че това не би трябвало да се случва със собствените й смартфони. По-късно китайската компания, която разработва приложението, отговори на оплаквания в Play Store, че проблемът вече е отстранен в нейните сървъри и потребителите на HTC няма да виждат повече реклами.

Казусът показва какви опасности за производителите крие ползването на софтуер от трета страна. В продължение на много години HTC разработваше своя клавиатура, но от известно време започна да инсталира в телефоните си решението на TouchPal, което иначе се ползва от десетки други производители. Досега потребителите на HTC нямаха оплаквания от клавиатурата, но очевидно е достатъчно съвсем малко, за да се промени това. За щастие клавиатурите за Android са в изобилие и всеки може лесно да инсталира друга.

Източник: The Verge

  • Ти доказан Ябълковиден обратното на островърх ъгъл ли си или ДА?! :D:D:D Какво общо има някакво си приложение за клавиатура написано от някаква си компания и неговете бъгове и "издънките" на тази компания с Андроид? Ама така се получава, като сте свикнали всичко да ви се спуска от Кораба Майка и си мислите, че и при Андроид е така... Ами НЕ е и освен да сте тъпоъгални в коментарите си, друго не можете да сте, защото и понятие си нямате какво е Андроид и има ли почва той У нас... (woo)
    PoceH_BS
  • Обичайно тъп си ти не аз ползвам насран телефон все бленувате за някакви бъгави ъпдейти крашват ви приложенията и какво ли не ползваи си скапаното лайново и си траи
    Ragacone
  • Обичайно за тъпия ябълкар(коментара) :P
    AVKansazov