Гривната Microsoft Band може и да не получи нова версия

Гривната Microsoft Band може и да не получи нова версия

Информация от източници на ZDNet подсказва, че през тази година Microsoft не възнамерява да пусне нова версия на фитнес гривната Band и не е изключено да прекрати напълно работата по проекта. Наред с това компанията ще насочи усилията си към услугата Microsoft Health, която обработва събраната от гривната здравна информация.

В отговор на запитване от Мери Джо Фоули за бъдещето на Band Microsoft казва, че продължава да инвестира в платформата Microsoft Health, която е отворена за всички софтуерни и хардуерни партньори в екосистемите на Windows, iOS и Android. Компанията посочва, че продължава да продава Band 2 и ще осигурява поддръжка за устройството.

Подробности от други източници подсказват, че тази година няма да има нова гривна, а преди няколко седмици компанията дори е разформировала групата, която се е опитвала да пусне Windows 10 в Band. Въпреки това източниците не са сигурни дали Microsoft просто няма да пусне Band 3 със специален фърмуер, както и досегашните издания на гривната, без да добави към нея Windows.

Източник: ZDNet