Хакери излъчиха предупреждение за атака на зомбита по американска телевизия

Хакери излъчиха предупреждение за атака на зомбита по американска телевизия
Хакери успяха да проникнат едновременно в системите за излъчване на важни правителствени съобщения на две телевизии в щата Монтана и да пуснат в ефир съобщение, че целият щат е атакуван от зомбита. Зрителите на KRTC и KRTV получиха различни съобщения по едно и също време. Предаването на KRTC The Steve Wilkos Show e било прекъснато в най-драматичната му част с изявление, че мъртвите са възкръснали и нападат живите. Веднага след прогнозата за времето на KRTV пък е било излъчено същото съобщение, но в по-разширен вариант, който е включвал и апел към зрителите да пуснат своите радиоапарати на определена честота, за да получат по-нататъшна информация за развоя на атаката на живите мъртъвци.

От полицията в град Грейт Фолс в момента провеждат разследване на случая, но все още не са намерили никакви следи от хакерите. Лейтенант Шейн Соренсен от местната полиция обаче е уточнил за медиите, че двете извънредни съобщения са предизвикали сериозно количество обаждания в полицията и дори самите служители на реда в един момент са се зачудили дали действително няма атака на зомбита в района.

Припомняме, че находчиви хакери бяха успели преди време да проникнат в системата, която управлява електронните пътни знаци по магистралите в САЩ, и да пуснат по част от тях съобщение, че шофьорите трябва да внимават, защото навлизат в атакуван от зомбита регион.