Хакери поеха отговорността за проблемите със Skype

Хакери поеха отговорността за проблемите със Skype

В понеделник се появиха проблеми със свързването към Skype в почти цяла Европа и някои части на САЩ, а на Microsoft, която е собственик на услугата, й бяха нужни почти 24 часа за частичното им отстраняване. Дори след този период на някои места в Европа все още има потребители, които не могат да ползват Skype. Без самата Microsoft да потвърждава причината за срива, хакерската група CyberTeam пое отговорност за проблемите.

В публикация в Twitter CyberTeam заявяват, че това е “началото на нова ера”, а следващата цел е гейминг услугата Steam на Valve. Разбира се на този етап няма как да знаем дали групата наистина стои зад проблемите със Skype, тъй като дори нямаме официална информация какви са те. Това можем да очакваме евентуално след като Microsoft успее да овладее напълно ситуацията.

Късно вторник от Microsoft обявиха, че са направили промени в конфигурациите на услугата и са ограничили значително броя на засегнатите клиенти. Към момента изглежда Skype работи нормално за повечето потребители, макар че в социалните мрежи все още могат да се срещнат оплаквания от потребители.

Източник: Softpedia