HarmonyOS може да е съвместима и с чипсетите на Qualcomm

HarmonyOS може да е съвместима и с чипсетите на Qualcomm

Очакваме скоро Huawei да представи официално финалната версия на HarmonyOS 2.0, която ще бъде използвана и на смартфони. С нея най-вероятно ще дебютира бъдещата серия P50, а освен това редица съществуващи модели на компанията също ще могат да получат новата операционна система.

Има индикации за това, че и други производители могат да използват HarmonyOS, като сред подсказалите за подобна възможност е Meizu. Междувременно научаваме, че Huawei работи с Qualcomm, за да се подсигури съвместимост на платформата с чиповете на компанията. По данни на лийкъра Digital Chat Station, който в последствие премахва публикацията си, услугите HMS ще са съвместими с продукти на Qualcomm.

Huawei очаква, че през 2021 над 200 милиона нейни смартфона ще работят под HarmonyOS. Междувременно през март научихме, че платформата ще е активна на 300 милиона IoT устройства до края на годината.

Източник: IT Home

 • Май това ще е прехода към чиповете на Qualcomm.
  Преди време се чу нещо подобно, че Qualcomm са направили запитване към правителството, да предоставят чипове на Huawei. Ще е интересно Huawei със Snapdragon.
  Scorpinox10
 • HarmonyOS е сигурна и бурза операционна система. Хубавото е, че ще дойде и с пълен пакет от приложения, които реално вършат работа (в google play в момента има хиляди приложения, които правят едно и също) Много съм обнадежден спрямо P50 и нямам търпение той да се появи в България.
  hammer_amd
 • Вместо да се радваш на времето в което живееш и технологиятта която имаш, на безпрецедентите изобретения които ползваш в живота си ... стоиш тука и пикаеш срещу вятъра. И какъв е смисъла ? Радвай се на технологията която имаме, дори евтината технология на телефончета по 100лв са невероятни, имаш достъп до целия свят с един клик.
  tixooo
 • Е и? Като няма приложения за чий х.й ти е? Или щото жълтите плащат да им се навеждате, та трябва да дращите за тая изпаднала компания...ПС: питайте ги кога смятат да плащат за чумата ковид-19, която пуснаха! Над 12000 българи загинаха, засрамете се. Има приложения и пълна съвместимост с Андроид приложенията, отделно има и собствени, които ще нарастват непрекъснато :) Ще те набарат теб, другарю Путин-Ким Чен Ун и тогава, ти си знаеш... жалък трол :)
  Боби13
 • Щото е шибан трол за това....Не само тук, и на други места пише същите глупости!
  pretorianec
 • То не е расизъм, то не е омраза, то не е плюене ... колко такива качества може да има един човек !? И защо ти е да го пишеш това във някакъв форум за технология ?!
  tixooo
 • @strikercho Пий си 'апчеааата редовно!
  viiipeer
 • Е и? Като няма приложения за чий х.й ти е? Или щото жълтите плащат да им се навеждате, та трябва да дращите за тая изпаднала компания...ПС: питайте ги кога смятат да плащат за чумата ковид-19, която пуснаха! Над 12000 българи загинаха, засрамете се.
  strikercho