Honor Magic предлага футуристичен дизайн и интелигентни функции

Днес Huawei зарадва китайските си фенове с едно по-специално устройство в серията Honor, с което компанията демонстрира на какво е способна по отношение въвеждането на иновации. Става дума за очаквания концептуален модел Honor Magic, чието име подсказва, че сред характеристиките му има някои изненади. За съжаление устройството е предназначено само за Китай, където ще се продава от днес на цена 3699 юана (508 евро), но сме уверени, че много от възможностите му ще достигнат до други смартфони на Huawei през следващата година.

Както можете сами да се уверите, Honor Magic има отличителен дизайн, включващ два панела с 3D стъкло, които се събират в метална рамка. Устройството е снабдено с 5,06 AMOLED дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела, 4GB RAM и 64GB вградена памет, а за производителността се грижи осемядрен чипсет Kirin 950, който наскоро срещнахме в Honor 8. За жалост компанията не е заложила на новия и по-бърз Kirin 960, но вероятно има основателна причина за това. Размерите на Honor Magic са 146,1 x 69,9 x 7,8 мм при тегло 145 грама.

Добавен е хардуерен бутон с интегриран сензор за отпечатъци, който освен това може да се ползва за навигация в интерфейса (подобно на телефоните на Meizu и на ZUK). Батерията е с капацитет 2900 mAh и има специална структура на графита, която в комбинация с технологията за бързо зареждане позволява батерията да бъде заредена до 40% едва за 10 минути. За 20 минути зарядът достига 70%. Honor Magic е снабден с двойна основна камера, която подобно на P9 и на Honor 8 използва цветен и монохромен сензор с резолюция 12МР и при снимане комбинира кадрите от двата. Налице са и двусимови възможности.

Положението е интересно и в софтуерно отношение благодарение на системата Magic Live, която включва елементи от изкуствения интелект. Част от нея е WiseScreen, който комбинира сензор в рамката и инфрачервена предна камера. Благодарение на това устройството може да разпознае кога се държи от неговия собственик и автоматично включва екрана. Когато устройството не се ползва, то автоматично се заключва в рамките на 1 секунда. Друга функция на име FaceCode показва входящите нотификации само на собственика на телефона, така че чужди хора няма да могат да ги видят.

Системата включва и елементи на изкуствен интелект. Така например, ако собственикът на телефона обсъжда филми с приятелите си в Wechat, софтуерът ще му предложи популярни филмови заглавия; устройството може да разпознае, ако се движите с кола, и ще напомни да активирате автомобилен режим; ако отидете на театър или пък в офис на куриер за получаване на пакет, телефонът ще разпозна местоположението и автоматично ще покаже върху екрана номера на билета или на пратката; DeepThink на свой ред работи подобно на Google Now on Tap, като след натискане на централния бутон показва релевантна информация към показаното на екрана.

Устройството може да разпознае, ако около вас е тъмно, и ще предложи да активирате фенерчето, а ако държите телефона в ръка и получите обаждане, той само ще вибрира. Компанията е добавила и други интелигентни функции и дори осигурява възможност за включване в програма за бета-тестове на Magic Live – потребителите в нея ще получат ъпдейти на всеки две седмици, а стабилната версия ще бъде обновявана всеки месец. Всичко това определено звучи интригуващо и подсказва, че Huawei ни е подготвила изненади по отношение на мобилните телефони, които ще видим догодина.

Източник: GizmoChina, GizmoChina (реални снимки), Honor