Honor отчита сериозен ръст на продажбите през миналата година

Honor отчита сериозен ръст на продажбите през миналата година

През миналата година Huawei е успяла да достави над 200 милиона смартфона и голяма част от тези устройства са носили марката Honor. По данни на IDC за първите три тримесечия на миналата година пазарът на смартфони се е свил с 3.1%, но в същото време Honor е отбелязал ръст на доставките от 27.1%. Компанията посочва, че за този период е била на първо място по пазарен дял при онлайн продажбата на смартфони от средния и високия клас. Според Джордж Дзао, който е президент на Honor, компанията иска да влезе в Топ 5 през следващите три години и в Топ 3 до 5 години.

Това е интересно изказване, защото като част от Huawei в момента Honor всъщност е на второ място по доставки след Samsung. В края на миналата година Honor представи обновено лого в преливащи цветове и нов слоган (Honor my world), така че се готви за по-сериозна пазарна офанзива. На 22 януари в Париж ще се състои и глобалната премиера на модела View20, който ще е сред първите продукти на Honor за тази година. Преди дни устройството беше демонстрирано в рамките на изложението CES, но през другата седмица ще научим кога ще започнат продажбите му в Европа и на каква цена. Тогава ще разберем и кога да го очакваме в България.

Както вече писахме, смартфонът залага на дизайн с вградена в дисплея селфи камера (25МР, f/2.0), но предлага и други интересни добавки. Honor View20 е снабден с 6.4" 19.25:9 LCD дисплей с резолюция 1080 x 2310 пиксела (заема 91.8% от предния панел), осемядрен чипсет Kirin 980 и 4000 mAh батерия, която поддържа зареждане при 22.5W. Основната камера разчита на 48MP сензор Sony IMX586 с Quad Bayer пикселна подредба и бленда f/1.8 - при снимане може да се ползва пълната резолюция или да се създават 12МР детайлни кадри чрез комбиниране на пикселите. Добавен е и 3D ToF (time of flight) сензор за сканиране на обектите пред нея и отделянето им от фона.

Източник: PR Newswire

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • На второ място 2018г е BBK.
    zgg