Honor V30 Pro зае второто място в класацията на DXOMARK

След като и Honor V30 Pro се появи в класацията на DXOMARK, челната тройка се оказа окупирана от модели на Huawei. На първо място е Mate 30 Pro 5G със 123 точки, следван от Honor V30 Pro със 122 точки и Mate 30 Pro, който дели третата позиция с Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition със 121 точки.

Honor V30 Pro постига 100 точки при заснемане на видео съдържание и 133 точки при снимки. Моделът разполага с тройна основна камера, която включва 40-мегапикселов сензор Sony IMX600. Освен него са налични 12MP сензор с ултраширокоъгълен сензор и 8MP телефото за трикратен оптичен зуум.

От компанията отчитат отлично представяне при снимките във всички сценарии, включително при ниска околна осветеност, където се наблюдават високо ниво на детайлите и нисък шум. Друга силна черта е зуумът, който запазва качеството на изображенията. Сред минусите са посочени чести проблеми с автофокуса, появата на сини оттенъци в сенките и изкривяване в ултраширокоъгълните снимки.

По отношение на записа на видео също се отчита очаквано високо ниво, но все пак са посочени недостатъци като лека нестабилност на автофокуса, силни артефакти от потискането на шума при ниска осветеност и появата на шум в почти всички условия. Моделът се представя добре като точност на експозицията, добро пресъздаване на цветовете и ефективната стабилизация.

Източник: DXOMARK