HTC обещава изненади за 12 януари

HTC обещава изненади за 12 януари

Съвсем неочаквано HTC разпространи до медиите съобщение, в което разкри, че на 12 януари ще има интересни новини за споделяне. Това определено ни изненада, защото не очакваме следващия флагман на компанията преди второто тримесечие на годината, а и датата е точно след края на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Засега няма никаква допълнителна информация каква може да е целта на събитието – в съобщението присъстват само текст “for U” и датата 12 януари, които са поставени на син фон.

Оцветяването поражда асоциации с небе или дори с водна повърхност, което на свой ред ни насочва към слуховете за съществуването на телефон с кодово име HTC Ocean. Надписът “for U” на свой ред може да подсказва за възможностите за персонализиране, които предлага устройството – когато писахме за него през октомври, споменахме, че може да видим необичаен интерфейс, който ще реагира на поставени в страничната рамка сензори. Съществуването на телефона беше потвърдено и от Ивън Блас.

Разбира се, не е изключено компанията да има новини около продуктите си за виртуална реалност. HTC Vive получи хубави отзиви и се продава много добре, а скорошно проучване постави очилата на второ място по продажби след PlayStation VR. През последните месеци компанията инвестира много в тази област, а наскоро създаде и собствено студио за разработване на VR съдържание.

Няма да се учудим, ако HTC реши да ни изненада с нещо напълно ново – тайванците вече показаха, че не се боят да експериментират в различни продуктови категории. Буквата U, която се забелязва и в поставеното в десния долен ъгъл лого на HTC, може да препраща и към партньорството с Under Armour и към представяне на очаквания от известно време умен часовник с фитнес функции. От друга страна дали пък не е време да видим и дрон с марката на HTC? Скоро ще разберем.

  • Като не ти харесват усройствата на HTC, тогава си взимай пластмасовите писалки т.е. телефони на Леново, "проектирани" от китайските деца в час по трудово обучение.
    NickRey