HTC подготвя два модела в серията Desire 10

HTC подготвя два модела в серията Desire 10

През следващия месец може да видим два смартфона от HTC, които ще са позиционирани в новата серия Desire 10. Информацията идва от Ивън Блас (@evleaks), който разкрива, че двата модела ще се казват Desire 10 Pro и Desire 10 Lifestyle, но засега има подробности за характеристиките само на втория. Според тях устройството ще има 5,5” дисплей и ще се предлага в няколко цвята на корпуса. Всички варианти обаче ще заложат на дизайн, който ще включва златна лента по ръбовете и около хардуерните елементи като леща на камерата, светкавица, ленти за антените и т.н.

Както подсказва името става дума за модел от среден клас и техническата спецификация потвърждава това. Очакват ни четириядрен чипсет Qualcomm, екранна резолюция 720 x 1280 пиксела, камери с резолюция 5МР и 13МР и две конфигурации според паметта – 3GB RAM / 32GB и 2GB / 16GB. Смартфонът ще включва стерео говорители като част от технологията Boomsound Hi-Fi Edition с 24-bit  аудио система и ще се продава с висококачествени слушалки, които ще се възползват от подобрените възможности за възпроизвеждане на звук.

За Desire 10 Pro няма много подробности, но Блас публикува снимки на телефона, които разкриват атрактивен дизайн, наличието на сензор за отпечатъци върху задния панел, хардуерни бутони за управление, двойна светкавица за камерата и система за лазерно фокусиране. Двата смартфона се очакват към края на септември.

Източник: Venture Beat