HTC подготвя редица нови смартфони

HTC подготвя редица нови смартфони

HTC се готви да представи няколко нови телефона, а това са Wildfire E Lite, Wildfire E Ultra и Wildfire E Star. Всички те са преминали процеса по сертификация в EEC. В документите на организацията се споменават още и представените през юни в Тайван HTC U20 5G и Desire 20 Pro. Това подсказва, че те могат да се появят и в някои части на Европа.

Серията Wildfire е позиционирана в средния и бюджетен класове, като можем да очакваме такива да са и новите попълнения в нея. Засега обаче не разполагаме с допълнителна информация, свързана с тях.

HTC U20 5G идва с LCD екран с диагонал 6.8 инча, резолюция Full HD+ и отвор, в който е поместена 32-мегапикселова селфи камера. Сред основните параметри са още чипсет Snapdragon 765G с 5G модем, 8GB RAM, 256GB разширяема памет и батерия с капацитет 5000 mAh. Основната камера е четворна и включва 48MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макрокадри и 2MP за боке ефекти. На гърба откриваме и четец на пръстови отпечатъци.

 

HTC Desire 20 Pro от друга страна разчита на LCD дисплей с диагонал 6.5 инча, резолюция Full HD+ и отвор, в който е поставена 25MP селфи камера. В основата на модела са чипсет Snapdragon 665, 6GB RAM и 128GB разширяема памет. Останалите параметри на устройството са идентични с тези на U20.

Източник: EEC