HTC подготвя телефон с технологията блокчейн

Следващият проект на HTC ще зарадва феновете на криптовалутите. Тайванската компания обяви, че работи по смартфон с Android на име Exodus, който ще разчита на актуалната технология блокчейн и ще включва универсален портфейл и защитена хардуерна зона за поддръжка на криптовалути и децентрализирани приложения. Начело на проекта е Фил Чен, който стои зад очилата за виртуална реалност Vive, а досега беше в Horizons Ventures. Под негово ръководство ще са всички инициативи на HTC, свързани с блокчейн и критовалути.

Чен представя Exodus като първия телефон с нативна поддръжка на блокчейн, който има за цел да осигури най-доброто потребителско преживяване с децентрализирани приложения (Dapp). Компанията възнамерява да създаде блокчейн мрежа, в която всеки телефон действа като възел, за да улесни търговията на криптовалути между потребителите. Устройството ще поддържа протоколи като Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity и други, а желанието на компанията е да поддържа цялата блокчейн екосистема. През следващите месеци очакваме повече информация около партньорствата с други компании.

Засега няма повече информация за устройството, но компанията публикува схематично изображение с неговите компоненти. Все още не е ясно кога ще е премиерата на телефона и кога ще започнат продажбите му, но заинтересуваните могат да се регистрират в сайта на продукта. Това не е първия телефон с блокчейн - Sirin Labs представи такова устройство в края на миналата година и се кани да го пусне на пазара тази есен. Huawei също проявява интерес към технологията.

Източник: Medium