HTC подготвя завръщане догодина, твърди слух

HTC подготвя завръщане догодина, твърди слух
Тази година HTC успя да ни изненада с впечатляващи смартфони с Android и Windows Phone, но въпреки това силната конкуренция от страна на Samsung и Apple не позволи на компанията да се представи в най-добрата си светлина на пазара. Все пак макар и с намалели приходи тайванците успяха да останат на печалба, а в края на годината подсказаха какво можем да очакваме догодина. Направиха това с премиерата на смартфон с full HD дисплей и мощен четириядрен процесор на Qualcomm, който ще зарадва потребителите в Япония и Щатите.

Според информация на изданието Focus Taiwan следващият топмодел на компанията, който ще видим догодина, носи името HTC M7. То твърди, че подготовката за масовото му производство вече е започнала и HTC са поръчали процесори и компоненти за корпуса за създаването на 4-5 милиона телефона през първото тримесечие на следващата година.

Засега детайли за техническите характеристики на смартфона липсват, но няма съмнение, че HTC ще се опита да даде най-доброто от себе си. Няма да е пресилено, ако предположим, че основно място в устройството ще заеме същият четириядрен процесор на Qualcomm, който вече задвижва Nexus 4, LG Optimus G, HTC Droid DNA и HTC J Butterfly. Компания вероятно ще му прави и същият Super LCD3 дисплей с резолюция 1080p, който имат Droid DNA и J Butterfly. Премиерата на HTC M7 най-вероятно ще се състои по време на мобилния конгрес в края на февруари, а Focus Taiwan твърди, че продажбите ще започнат още през март.

http://androidandme.com/2012/12/smartphones-2/rumor-htc-preparing-for-2013-comeback-with-mysterious-htc-m7/
http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aECO&ID=201212050009

 • Те докато се завърнат и то краят на света взел че настъпил:D Позната песен на нов глас, колкото Нокиа и Блекбери ще се завърнат, толкова и тия. Не си научиха урока и това е, а той е че който почива на стари лаври нищо добро не го чака. Примери много- препратка към залязващите величия Нокиа и Блекбери. Хората вече искат нещо ново, добро като качество и цена, модерна ОС, разнообразие и лесен избор. Този бизнес е жесток и ако не се ориентираш навреме си просто обречен.
  mamuta70
 • HTC са на пазара от много време, една година нищо не е за тях. ;) Това което излиза сега е в pipeline поне от 3 години. Става въпрос за това, че си бяха оптимизирали разходите с ексклузивно споразумение и получаваха чипсети от Qualcomm с голяма отстъпка. Въпреки това рядко използваха актуалният топ-модел на Qualcomm и повечето смартфони от HTC идваха със стари и бавни процесори. Пестят всяка стотинка , дори и там където е глупаво да се пести в една микропроцесорна джаджа. Започнаха да разчитат на Sense да продава идентични в хардуерно отношение смартфони. Така се постига успех когато конкуренцията е слаба. Катастрофираха в момента, когато Samsung започна да предлага брутален хардуер в Galaxy серията. Клиентите бързо се ориентираха кой компютър е по-добър - този с новият и бърз процесор или другия с лъскавата кутия и вехти части в нея.
  A4i
 • Значи планирали са целенасочено да си намалят печалбата с огромен процент за последната 1 година? Това просто няма как да го приема за истина.
  nmnikolov
 • HTC са стари кучета. Не се хвърлят да правят перфектният смартфон, а винаги оставят нещо за добавяне в следващият модел. Напоследък не им се получава, защото каквото изпуснат в актуалните си предложения, други производители не са били толкова пестеливи и са го вложили вече. Създава се впечатлението че HTC закъсняват, но това е едно планирано закъснение. ;) Чакайте завръщането, винаги има какво още да покажат. :D
  A4i
 • Да, наистина HTC започнаха да правят смехотворни изказвания в стил Apple, но за разлика от тях не са в толкова добро финансово положение и продажбите им хич не са близо до тези на хората от Купертино... Лично мен ме загубиха заради QWERTY клавиатурите...
  Wishmak3r
 • [Quote]в стил Мтел[/Quote] По скоро в стил Епъл! Те вече нито са иновативни нито чак пък толкова качествени ама телефоните има са по една торба пари! Ама нали има гъзари.;):D
  Ванката
 • Или в най-добрия случай може да изменят визията/дизайна, в стил Мтел, и съдържанието/политиката да си останат все така нагли и смятащи хората за овце (Не, че не е вярно за мнозинството, ама прекалено голяма стана конкуренцията в този сегмент и вече не се намират достатъчно овце за всички, трябва да се мисли и за другите сегменти).(whistle)
  mkpetrov