HTC ще затвори офиса си в Южна Корея

HTC ще затвори офиса си в Южна Корея
След като реши да се изтегли от Бразилия, HTC взе такова трудно решение и за присъствието си в Южна Корея. Според корейската агенция Yonhap новината е била обявена в края на миналата седмица, а причините за това са ниските продажби и трудностите за успешно конкуриране с местните компании. Компанията пише, че решението за оттеглянето е трудно, но се прави с цел оптимизиране на дейността й. През миналата година HTC е имала 2% от корейския пазар на смартфони, но през първото тримесечие на тази година делът е спадал на 1%.

Samsung държи голяма част от местния пазар, а освен това LG и Pantech се радват на голяма популярност - трите компании имат над 90% дял. Apple е сред малкото външни компании, успели да пробият в Южна Корея, но те могат да се похвалят с основен принос за катализиране на популярността на смартфоните в източната страна.

http://english.yonhapnews.co.kr/news/2012/07/30/0200000000AEN20120730003900320.HTML

http://www.zdnet.com/htc-bites-the-bullet-closes-south-korean-office-7000001779/

  • Така става, като подцениха клиентите, взеха ги за овце и решиха, че всички се интересуват само от дизайн, без да им пука за батерия, qwerty, SD и т.н. Самозакопават се с идиотията си в стил Нокия.
    mkpetrov