Huawei Band 6 е с голям екран и проследява нивото на кислород в кръвта

Huawei Band 6 е с голям екран и проследява нивото на кислород в кръвта

Huawei представи новата си фитнес гривна, Band 6. Моделът предлага голям AMOLED екран с диагонал 1.47 инча и резолюция 194 x 368 пиксела. Дисплеят е със 148% по-голям от този на Band 4.

Екранът е с правоъгълна форма и заради тънките странични рамки е постигнато съотношение екран-корпус от 64%. Конструкцията е с тегло 18 гр., а размерите са 43 x 25.4 x 10.99 мм. Налична е и сертификация 5ATM за водоустойчивост.

С един заряд на батерията моделът издържа до 14 дни при стандартно натоварване, а зареждането става чрез магнитна докинг станция. Налична е технология за бързо зареждане.

Гривната включва обичайния набор от сензори, включително за измерване на пулса, нивата на кислород в кръвта, стрес и качеството на съня. Налични са възможности за проследяване на 96 вида тренировки, а през приложението Watch Face Store са достъпни много циферблати. Безжичната свързаност е чрез Bluetooth 5.0.

Моделът показва известия и входящи обаждания от свързания телефон и може да бъде използван за снимане с него и управление на музикалния плейбек. Huawei Band 6 е достъпен в Малайзия в три цвята, Amber Sunrise, Forest Green и Graphite Black. Цената му е 219 рингита (45 евро).

Източник: Huawei