Huawei Honor 6 Plus залага на двойна основна камера

Huawei Honor 6 Plus залага на двойна основна камера

Huawei представи официално Honor 6 Plus – устройство, за което вече писахме на няколко пъти. Основната му отличителна черта е свързана с двойната основна камера, която работи подобно на тази в HTC One (M8). Тя използва два сензора с резолюция 8МР, за които компанията твърди, че могат да осигурят снимки с по-високо качество, заради по-високата светлочувствителност и пикселите с големина 1.98 микрона.

Препоръчани оферти

На разположение са и познати функции като префокусиране след заснемане и прилагане на различни филтри. Предната камера също е с резолюция 8МР. Комбинирането на снимки от двете основни камери позволява получаването на 13МР снимки с повече уловена светлина, а специалните софтуерни алгоритми позволяват фокусирането да става за 0,1 секунди.

Останалите характеристики включват 5.5” 1080p дисплей, осемядрен чипсет Kirin 925, копроцесор с ниска консумация на енергия I3 за фитнес цели, 3GB RAM, до 32GB вградена памет, батерия с капацитет 3600 mAh, NFC, TD/FDD-LTE Cat 6 възможности и два слота за SIM карти, единия от които служи и като microSD слот. Налице е и инфрачервен порт за контрол на различна потребителска електроника.

С телефона компанията предлага 100GB облачно място, безплатен достъп до над 8 милиона WiFi точки за достъп в цял свят (7 милиона са в Китай) и собствената услуга SoftSIM за роуминг на данни. Honor 6 Plus ще е наличен в две версии: със 16GB, 3G съвместимост и без NFC възможности за около 260 евро и 4G вариант с повече вградена памет и NFC за около 320 евро.

Източник

  • Новата мода за две камери е компромисно решение, как с евтини компоненти да се предложи разширена функционалност. След това се търси висока цена за тази псевдо-иновация. Камера с миниатюрна леща на обикновен смартфон е така устроена, че снима всички обекти (след първият метър) на фокус. След това софтуер замазва изображението, за да постигне ефекта "боке". Този оптичен ефект е характерен за камера с качествен обектив. Големите лещи на този обектив улавят повече светлина, идваща от различни ъгли. Авто-фокуса си избира кои обекти да се виждат ясно, а останалите се размиват. Правилното решение за префокусиране след заснемане е да се вложи хубава оптика при смартфоните, която постига ефекта "боке" без софтуерно размазване. След това да се щракнат две бързи снимки за преден-заден план и да се обединят във един файл. Това няма да струва на производителя 5 лева повече, а 25лв. Потребителя ще получи камера, която освен че прави "трикове", има и бърз и надежден автофокус, снима при ниска осветеност, видеото е 4К и т.н.
    A4i