Huawei Honor 9 идва в Европа на цена от 449 евро

Huawei Honor 9 идва в Европа на цена от 449 евро

Вече е факт и европейската премиера на най-новия флагман в серията Honor, който беше представен в Китай по-рано този месец. Името му е Honor 9 и ако четете редовно Mobile Bulgaria, вече знаете какви са основните му характеристики, а те до голяма степен повтарят тези на анонсирания през пролетта Huawei P10. Откриваме 5,15” дисплей с резолюция 1080p, чипсет Kirin 960, 4GB/6GB RAM, 64GB/128GB разширяема памет и двойна основна камера, която комбинира сензори с резолюция 12MP (RGB) и 20MP (монохромен). Камерата е лишена от бранда на Leica, a освен това е без някои от професионалните функции в софтуера на P10. Снабдена е обаче с портретен режим и с възможност за 2х хибридно приближение с минимална загуба в качеството.

За селфита има 8МР предна камера. Прави впечатление, че сензорът за отпечатъци е преместен под дисплея, а задният панел на устройството отново е стъклен и пречупва светлината по ефектен начин. Подобно на P10 добавената батерия е с капацитет 3200mAh. Смартфонът предлага и подобрени аудио възможности. Технологията Huawei Histen 3D цели по-доброто пресъздаване на живи изпълнения чрез прилагане на 3D виртуален съраунд ефект. При слушане през слушалки ще са налични три настройки – near, front и wide, които ще симулират слушане в различни условия. Устройството включва аудио настройки от носителя на награда “Грами” Райнер Майлер.

Добавен е и еквалайзер Honor Purity, който е създаден в партньорство с Monster. Според компанията добавката ще осигури висококачествен ясен звук с топли среди, кристални високи тонове и силни баси, които не заглушават останалите честоти. Компанията ще предложи специални слушалки от Monster на цена 49 евро, а освен това ще пусне и спортен Bluetooth модел за 69 евро. Продажбите на Honor 9 с 4GB RAM и 64GB памет в Европа започват днес, а нетърпеливите вече могат да направят предварителна поръчка в Amazon и Vmall (европейския онлайн магазин на Huawei). Цената е 380 паунда или 430 евро в комбинация с фитнес гривна Honor Band 3. По време на представянето Huawei посочи, че стандартната цена на телефона е 449 евро, а освен това разкри, че от 27 юни ще го продава в 25 страни, включително и България.