Huawei и Honor обявиха нова стратегия за двете марки

Huawei и Honor обявиха нова стратегия за двете марки

Изпълнителният директор на подразделението на Huawei за потребителска електроника Ричард Ю обяви новата стратегия на компанията за развитие на устройствата с марките Huawei и Honor. Той също така отчете успешното изпълнение на стратегическите задачи, които са били поставени пред двете марки от 2012 насам. Те са включвали преход от производството на устройства за външни клиенти към налагането на собствените марки и излизане от бизнеса с изключително евтини телефони, които имат нисък марж на печалба.

Сред другите успешно изпълнени задачи са нарастващото използване на чипове от дъщерната компания HiSilicon и разработката на интерфейса EMUI. Според обявената концепция Huawei трябва да стане най-големият производител на смартфони в световен мащаб. За дъщерната марка Honor е поставена цел да достигне до четвъртата позиция при продажбите на смартфони в глобален мащаб и да заеме второто място на пазара в Китай. Ричард Ю обяви, че двете компании ще работят в тясна интеграция за разработката на иновативни технологии и ще си сътрудничат също при дистрибуцията и маркетинга.

Към момента подразделението за потребителска електроника е най-голямото в рамките на групата Huawei. През 2018 година то надмина по приходи подразделението за мрежово оборудване и генерира продажби в размер на 52 милиарда долара, което е ръст с 45.1% на годишна база. При Honor ръстът е още по-впечатляващ. Дъщерната марка е успяла да увеличи продажбите си със 170%, а според IDC заема второ място в света по онлайн продажби. До края на годината Honor ще пусне и първото си 5G устройство.

Източник: Huawei

Оферти на деня