Huawei може да отчете 30% ръст на приходите за полугодието

Huawei може да отчете 30% ръст на приходите за полугодието

Американските търговски ограничения срещу Huawei, които бяха обявени в средата на месец май, може би не са дали очакваните за администрацията на Тръмп резултати. Според източници на Bloomberg китайската компания се готви да отчете около 30% увеличение на приходите за първата половина на годината, след като определени екипи са успели да си осигурят необходимите количества от критични компоненти, за да може работата на Huawei да продължи без забавяне. Финалните цифри се очакват на 30 юли.

Това е леко забавяне спрямо отчетеното увеличение с 39% през първото тримесечие на годината, но дори и 30% е много добър резултат на фона на трудностите в международен план. Мениджърите от компанията са споделили пред служителите, че са очаквали по-лошо представяне, така че явно са били подготвени за най-лошото. Остава да видим дали добрите резултати ще се запазят и през идните месеци, но според очакванията съвсем скоро американските компании отново ще получат възможност да търгуват с китайците.

Според Bloomberg Huawei прави всичко възможно, за да увеличи продажбите и дори е натоварила 10 000 разработчици, които работят на три смени, със задачата да разработят алтернативи на американските софтуер и чипове. Добрите резултати за първата половина се дължат на агресивното сключване на договори за 5G мрежи, посочват източниците. Според тях Huawei повишава духа на служителите си, като раздава бонуси на служителите, помогнали да се избегне по-голяма криза.

Източник: Bloomberg

Оферти на деня