Huawei може да представи nova 2 на 26 май

Huawei може да представи nova 2 на 26 май

В началото на септември миналата година Huawei представи първите продукти в новата серия смартфони nova, които в началото на ноември достигнаха и до българския пазар. Двата модела Huawei nova и nova plus ни допаднаха със своя дизайн, изработка и технически характеристики, но сравнително високата им цена не им позволи да достигнат до много потребители. Въпреки скорошната премиера на устройствата може да се окаже, че скоро ще видим техните наследници.

В началото на месеца в сайта на китайския регулатор TENAA бяха открити снимки на nova 2, които показваха промяна в дизайна на металния корпус, преместване на антените в двата края на корпуса и добавянето на двойна основна камера. Премиерата на устройството явно наближава, защото междувременно от Китай се появи изображение, което подсказва, че компанията може да го представи на 26 май. Снимката подсказва за наличието на подобрени възможности за заснемане на селфи снимки, а освен това текстът разкрива, че става дума за серия, което означава, че сигурно ще видим и по-голяма Plus версия.

Предполага се, че отново ще получим модели с диагонал на full HD дисплея 5,1-5,2” и 5,5”, а по отношение на другите характеристики се говори за 20МР селфи камера и основна камера с 13МР и 8МP сензори (или 12МР + 12МР според друг слух), които ще осигурят възможност за приближение без загуба в качеството и за прилагане на други ефекти. Очакваме още 4GB RAM и батерия с капацитет поне 3000mAh и технология за бързо зареждане. Не е изключено устройствата да използват 16-нанометровия чипсет Kirin 660.

Източник: Android Headlines, GizChina