Huawei обвиниха САЩ в шпиониране на гражданите

Huawei обвиниха САЩ в шпиониране на гражданите

Мобилният конгрес в Барселона се превърна в арена на поредния сблъсък между Huawei и САЩ. В своята реч на събитието президентът на китайската компания Гуо Пинг засегна основно мрежите от пето поколение и технологиите на Huawei за тяхното внедряване, но не изпусна възможността да се заяде и със САЩ. Гуо за пореден път отхвърли като безпочвени обвиненията, че ръководената от него корпорация предоставя на правителството в САЩ възможности за шпионаж през мобилните мрежи. В същото време той обърна внимание на аудиторията върху приетия през миналата година Закон за облачните услуги в САЩ.

Той вменява на всички доставчици задължението да предоставят на правителството данните на потребителите. Гуо подчерта, че в случая дори няма значение къде точно се съхранява съответната информация в географско отношение. По този начин администрацията на САЩ получава примерно достъп до огромни масиви данни за граждани на ЕС, което вече предизвика и тревога в различни европейски държави. Интересното е, че САЩ също използват събитието в Барселона за пропаганда. В столицата на Каталуния е пристигнал главният отговорник по киберсигурността Робърт Стрейър, а неговата основна мисия е да убеди участващите оператори да не използват оборудване на Huawei и други китайски компании за своите 5G мрежи.

 • Все пак има начини за ограничаване на следенето. Т. нар. разделяне на дейностите. Напр. агитации и нелегални неща само на отделен компютър с отделен интернет, на чуждо име или от обществена wifi мрежа, сглобен, нищо купено с кредитна карта от него, с Линукс тор и впн без да влизаш от него в каквото и да е свързано с твоята личност.

  Или малко по-сложно на един компютър в това видео:
  https://m.youtube.com/watch?v=lLessJ4R6w8&t=27s
  tzincbg
 • Така е , пък и този тотален контрол си е един вид услуга , която ние , стадото, не оценяваме адекватно. Я си представи че отидеш в тоалетната, а няма кой да ти каже как да си разкопчаеш ципа и си бръкнеш в гащите. Нуждаеш се от насоки иначе не можеш да уцелиш и се напикаваш.
  A4i
 • Едните и другите един дол дренки, едните само се преструват повече.
  tzincbg
 • Доколкото ни стана известно всички сме в базата данни и нашите смартфони непрекъснато я обновяват. Може би не заслужаваме да сме свободни. Господарите ще ни дават наклон на къде да пикаем, без тях сме за никъде. Кой ще ни стриже, дой, коли и т.н.
  A4i
 • За който мисли, че горното са глупости:
  https://restoreprivacy.com/5-eyes-9-eyes-14-eyes/
  tzincbg
 • Когато САЩ спрат програма Призма, спрат да подслушват телефоните на лидери на "приятелски" държави тогава да дават мнение кое какво е. Официално има информация за САЩ че подслушват, за Китай поне засега няма извадено на бял свят нито едно доказателство - а ако имаше такова със сигурност САЩ щяха да проглушат медиите!
  iavorski
 • Когато #Китай даде на гражданите си същите права като #САЩ, тогава от #Huawei могат да имат претенции за безпроблемен достъп до пазари и технологии в Свободния свят! До тогава да си се подслушват на воля в Китай!
  BigTony