Huawei обещава ъпдейт до Android Q за поне 17 смартфона

Huawei обещава ъпдейт до Android Q за поне 17 смартфона

Въпреки несигурностите около бъдещите смартфони на Huawei на фона на продължаващите неясноти около американските санкции срещу компанията, тя продължава да работи по софтуерната поддръжка на своите продукти. Доказателство за това е завърналият се наскоро в програмата за бета тестове на Android Q Mate 20 Pro, но освен него новата версия на платформата ще достигне до поне още 16 смартфона на Huawei.

Това става ясно от английския сайт на китайците, който съдържа отговори на някои от най-често задаваните потребителски въпроси. В него компанията посочва, че е убедена, че повечето от най-популярните й устройства, включително и серията P30, ще имат достъп до Android Q. От информацията става ясно, че от месеци компанията работи с партньорите си, за да гарантира, че устройствата й ще имат достъп до Android Q. Техническите приготовления и тестове вече са започнали за над 17 устройства:

P30 Pro
P30
Mate 20
Mate 20 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
P30 lite
P smart 2019
P smart+ 2019
P smart Z
Mate 20 X
Mate 20 X (5G)
P20 Pro
P20
Mate 10 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 10
Mate 10
Mate 20 Lite

В допълнение източник на Android Authority потвърждава, че софтуерът ще достигне и до новата серия Honor 20 (Honor 20, Honor 20 Pro и Honor 20 Lite), но освен това ще е наличен и за други ключови модели на Honor от тази година. Предполагаме, че става дума за Honor View20, но няма да се изненадаме, ако ъпдейтът достигне и до други от очакващите го модели на компанията от миналата година. Сайтът посочва, че услугите на Google ще продължат да работят и след обновяването. Все още не знаем кога ще стартират ъпдейтите, но преди ситуацията Huawei сигурно ще ускори максимално нещата.

Източник: Huawei, Android Authority

Оферти на деня