Huawei P40 Pro може да има четиристранно извит екран и 52MP камера

Според наличните към момента слухове Huawei може да добави отвори в екраните на P40 и P40 Pro за предните камери на устройствата. Това ще представлява сериозна промяна спрямо използваните в последните две поколения в серията прорези. Наскоро се появиха CAD базирани рендъри на P40 Pro, които загатнаха, че моделът ще предложи четиристранно извит екран, а сега това се потвърждава в нова информация от лийкъра @RODENT950.

Той споделя още, че моделът ще е подобен по размери на P30 Pro, а по отношение на основната камера изглежда ще е наличен 52-мегапикселов сензор (1/1.3"), който ще използва Quad Bayer филтър за заснемане на снимки с резолюция 13MP. Стандартният размер на пикселите е 0.96 микрометра (μm), което означава, че при сливането на четири пиксела в един ще се получи пиксел с размер 1.92μm. За сравнение настоящите 48-мегапикселови сензори след сливането осигуряват пиксели с размер 1.6μm.

Тази информация обаче си противоречи с досегашните слухове, че P40 Pro ще разполага с 64MP сензор. По отношение на дизайна е възможно да са налични два варианта на модела с керамично покритие на гърба в бял и тъмносив цвят. Това все още са непотвърдени слухове и се надяваме скоро да има повече конкретни детайли за новите флагмани на Huawei.