Huawei подготвя европейската премиера на Honor 5C

Huawei подготвя европейската премиера на Honor 5C

Наскоро в Китай започнаха продажбите на новия Honor 5C, който осигурява изненадващо мощен хардуер на ниска цена, и по всичко личи, че Huawei подготвя европейската премиера на телефона. Устройството предлага 16-нанометров осемядрен чипсет Kirin 650, 2GB/3GB RAM, 5,2” дисплей с резолюция 1080p, сензор за пръстови отпечатъци и две камери с резолюция 13МР и 8МР на цена от 899 юана (120 евро).

Honor 5C вероятно скоро ще се появи в Европа и в Индия – западноевропейският офис на Honor организира по-късно днес събитие, което ще може да се проследи в реално време чрез функцията Facebook Live. Началото му е в 16 часа и вероятно ще е фокусирано именно върху новия телефон, което се подсказва от публикуваните детайли за наличието на чипсет Kirin 650 и на батерия с капацитет 3000 mAh.

Ново

Премиерата на Honor 5C вече е факт - цената на телефона в Европа е 199 евро или 149 паунда и може да се купи в 9 страни през онлайн магазина на Huawei vmall.eu, но освен това ще е наличен и в търговската мрежа. Засега се предлага само версията с 2GB RAM и 16GB разширяема памет. Сред останалите характеристики са двусимови възможности и Android 6.0 с интерфейс EMUI 4.1, но сензорът за отпечатъци е премахнат.