Huawei подготвя първия си OLED телевизор

Huawei подготвя премиерата на нов телевизор, като благодарение на няколко постера, които се появиха в Китай, вече знаем и част от параметрите му. Huawei Smart TV X65 ще разполага с OLED екран с диагонал 65 инча, което го прави и първото предложение на китайците с подобен тип панел.

Интересен аспект от устройството ще е наличието на 24-мегапикселова камера, поставена в подвижен механизъм и ще излиза над дисплея. Наличен ще е още сензор за околна осветеност, който ще бъде използван за настройка на изображението. В софтуерно отношение ще бъде използвана Hongmeng OS.

Главният изпълнителен директор на потребителската дивизия на Huawei Ричард Ю наскоро сподели, че телевизорът ще поддържа нов тип на управление. Възможно е да става дума за системна навигация чрез жестове или проследяване на очите. Моделът ще разполага и с 14 говорителя, които ще са разположени под екрана.

При първоначална настройка ще бъде осъществяван процес по калибриране, който създава звуков профил в съответствие с помещението. Премиерата на новия телевизор ще е утре, което означава, че няма да чакаме дълго, за да научим всички детайли, свързани с него.

Източник: Mydrivers

 • Сегашният Шарп е бюджетна турска техника и няма нищо общо с едно време.
  milenski73
 • По време на Черния петък се продадоха доста телевизори Sharp. Бива ли ги? Първият ми Full HD LED телевизор беше Sharp, 37 инча, 2007 г., тогава му пусках блу-рейки с нещо като ArcSoft или подобно. Бях прочел, че за модела Sharp предоставят LED на 37 инчовите Loewe и това беше една от основните причини да го купя. През 2013 го подарих на баща ми и миналата година даде фира.
  n1
 • По време на Черния петък се продадоха доста телевизори Sharp. Бива ли ги?
  Legolaself01
 • Сега мернах, че всъщност телевизора ще струва $3500 в Китай, а ако дойде в Европа, не ми се мисли колко ще е. Толкова за идеята как могат да раздвижат ценово пазара.
  board
 • Даже не бях чувал за HiSense, но в Англия са 3-4 място по продажба на телевизори. Правят и смартфони, климатици, хладилници, перални и т.н. На първо и второ място са LG и Samsung. 3-4 място са Sony и HiSense. 5 и 6 са Toshiba и Panasonic. Други марки са рядкост. При гейминг мониторите класацията е Samsung, AOC, Asus, LG. Тротинетката на Xiaomi е най-купувана от тротинетките, около 300 паунда.
  Legolaself01
 • Човекът пита дали и други китайчета ( производители на смартфони ) произвеждат и дали ще достигнат до Европа :) Защо се палиш излишно ? Прав си за Micro LED :)
  Боби13
 • И Xiaomi,и други китайски производители на смартфони пуснаха смарт телевизори, но до Европа надали ще стигнат ! :D Смарт телевизори колкото искаш много от всякакви марки и модели, но за много голямо съжаление с калибрирани дисплеи за перфектно изображение са изключително малко. Това го могат сaмо OLED и в бъдеще Micro LED. Технологиите с подсветка на дисплеите не отговарят на тези изисквания и не е там бъдещето за пресъздаване на абсолютно вярна картина.
  Rumm
 • И Xiaomi,и други китайски производители на смартфони пуснаха смарт телевизори, но до Европа надали ще стигнат !
  Боби13
 • Има ли китайски производители на олед панели? Нямам представа, BOE показваха прототипи, ама дали това е стигнало до масова продукция нямам идея. Но при всяко положение, ще е по-добре Huawei са се насочили към доказаните панели на LG. Там ще им е трудно да сбъркат нещо.
  Интересно е дали ще опитат да подбият цените или ще играят на нивата на другите? Както и дали изобщо подобни телевизори ще стигнат до Европа.
  board
 • Има ли китайски производители на олед панели?
  Иначе аз просто визирах, че текущите топ играчи си правят каквото искат - сякаш е картел.
  Нямам против цените - винаги съм бил на принципа - качеството си струва парите, но просто се ядосвам като намаляват функционалности, качество и екстри в следващ модел и му задържат цената като миналогодишна за да вземеш следващия клас... пълна тъпотиия.
  radko89
 • Най-накрая някой да раздвижи пазара, че сони, самсунг и лг бяза започнали да се оливат с тая лакомия и намаляване на качеството на компонентите за да цоцат кинти без конкуренция..
  Браво! :idea:
  Не съм много съгласен, моите наблюдения са, че OLED пазара си се движи смело към намаляване на цените. Преди няколко години OLED-а беше абсолютна екзотика струваща брутални суми, докато в момента цените се доста по-приемливи. Реално за около 2к можеш да вземеш 55", а за около 3к - 65", в който диапазон вече се намират и топ смартфоните.

  Иначе всички популярни производители на телевизори купуват OLED панелите си от LG. Любопитно ми е дали такъв случая и с въпросния телевизор на Huawei или пък ползват панели на някой китайски производител?
  board
 • има ли нещо, което пропускам - има ли нещо, което не знам, но ти знаеш? Преди години влизах в техен магазин в Истанбул и много се бях впечатлил на живо от дизайна, освен това ги водят high-end подобно на Bang&Olufsen, но последните си признават че ползват 4К OLED на LG. И като сме подкарали темата какво става с Panasonic, през 90-те години бяха много актуални? Приятелю, професионалната серия на телевизорите Panasonic със своите изключително прецизно калибрирани екрани са изборът на Холивудските експерти в процеса на обработка и създаване на филмите. Можеш да видиш това:
  https://youtu.be/rhJqJRpQ8Mw
  А също и това:
  https://www.panasonic.com/bg/consumer/flat-screen-tv/oled-tv/tx-65hz2000e.html
  Единствения пренебрежимо малък минус е, че не са с Android, а със собствена операционна система, но с външен Android TV бокс и това се отстранява.
  Rumm
 • Вие четете ли новините или само взимате кинти? КОРОНА-вирус, "дар" от Жълтуландия за целия свят! Хора умират заради тях! Някой да е чул кога оризарите смятат да поемат финансовата отговорност за заразата, която посяха! Кога бре?! Когато САЩ се извини.

  САЩ тук е за пример само - може и СССР да сложиш, може и Великобритания, може и каквото се сетиш.
  iavorski
 • Ако са подхванали някоя ниша за високоплатежни господа :) с това качество на изработка - има си пазар за тях.

  А панасоник бяха сила като правеха плазми - след това не знам защо замряха така.
  radko89
 • има ли нещо, което пропускам - има ли нещо, което не знам, но ти знаеш? Преди години влизах в техен магазин в Истанбул и много се бях впечатлил на живо от дизайна, освен това ги водят high-end подобно на Bang&Olufsen, но последните си признават че ползват 4К OLED на LG. И като сме подкарали темата какво става с Panasonic, през 90-те години бяха много актуални?
  n1
 • Поразрових се.
  Имат 3 модела - bild 3, bild 5 и bild 7.
  Прочетох ревюта и на 3те.
  Първите 2 освен premium build quality нямат нищо, което да е по-добро от LG, Smasung, Sony, като в повечето случаи картината е по-зле, с по-неточни и размити цветове.
  Операционната система е много малко разпространена, нямат много приложения и netflix дори им е уеб базирано.
  Като цяло - нищо, което да си заслужава - особено за парите.

  Следващата серия, която е 7 пише навсякъде, че има страхотна картина + добавка доброто качество на изработка, но същата лоша операционна система. Като добавиш и цената от 13к лева за 65 инча версия се питам защо препоръчваш тези телевизори - има ли нещо, което пропускам - има ли нещо, което не знам, но ти знаеш?

  Общо взето марката се оказва луксозна играчка за хора с много пари.. такива, които се чудят какво да ги правят и не е е логичен избор за повечето нормални хора въобще.

  p.s. - забавното е, че се сетих, че на майка ми телевизора в кухнята е старо 21 инча LCD Loewe :lol:
  radko89
 • Да, изпуснал съм ги.

  Аз не коментирах конкретно олед а цялата ценова политика на въпросните първенци във випуска.
  Поредният пример са тазгодишните актуализации на моделите на самсунг. Всичко смъкнаха с една серия надолу и запазиха цените...
  Пример:
  Q70R от миналата година имаш FALD, тази година Q70T няма FALD и се равнява на Q60R от миналата.
  Q80T се равнява на Q70R защото този е първият с FALD в серията.
  и т.н. и т.н.

  Много дразнещо се опитват да направят не 8к дисплеите им непривлекателни за купуване... и ако искаш хубав екран... дай 5 бона, ае няма нужда..

  А loewe - не съм виждал и чувал нищо за тях - ще се поразровя. Ценово как са?
  radko89
 • Най-накрая някой да раздвижи пазара, че сони, самсунг и лг бяза започнали да се оливат с тая лакомия и намаляване на качеството на компонентите за да цоцат кинти без конкуренция..
  Браво! :idea:
  Истината е друга: [urlhttps://www.loewe.tv/int/oled][/url]
  A Samsung правят QLED, докато си изтървал PHILIPS. :idea:
  n1
 • Най-накрая някой да раздвижи пазара, че сони, самсунг и лг бяза започнали да се оливат с тая лакомия и намаляване на качеството на компонентите за да цоцат кинти без конкуренция..
  Браво! :idea:
  radko89
 • Много е голяма тази китайска сапунерка :D 65 инча :D А ти да не би да нямаш никаква техника или продукт, който да не е произведен в Китай ? Смешко :)
  Боби13