Huawei подготвя собствена услуга за навигация

Huawei подготвя собствена услуга за навигация

Huawei потвърди, че работи върху собствена услуга за дигитални карти и навигация, която ще намали зависимостта на компанията от решенията на Google и в частност Google Maps. Името на новото решение е Map Kit, като то не е предназначено за крайни потребители, а е насочено към външни разработчици, които да изградят своите приложения върху него. Map Kit ще се свърже с локални решения за карти и ще покрие 150 страни и региони.

Според изпълнителния директор на потребителската дивизия на Huawei Ричард Ю, Map Kit ще поддържа някои по-съвременни функционалности. Сред тях са засичане на отделните пътни платна при навигация, указване на посоките чрез технологии за добавена реалност и информация за пътния трафик в реално време. Map Kit ще е налична на 40 езика, а сред първите компании, които ще партнират на Huawei, е американската Booking Holdings.

Създаването на собствено решение за цифрови карти и навигация е важно за запазване на популярността на телефоните на Huawei в чужбина, посочва президента на облачните услуги в потребителското подразделение на компанията Жанг Пинган. Според него над 50% от мобилните приложения използват местоположението и разчитат на такива решения. Очакванията са премиерата на Map Kit да бъде през октомври.

Източник: China Daily

Оферти на деня