Huawei потвърди, че P30 Lite и Nova 4e са идентични устройства

Huawei потвърди, че P30 Lite и Nova 4e са идентични устройства

Подразделението на Huawei в Малайзия неволно потвърди подозренията, че P30 Lite в действителност ще е ребрандирано издание на Nova 4e, който бе представен преди седмица в Китай. Това стана ясно от структурата на папките и имената на снимките в официалната страница на компанията в страната. Така например там откриваме файл на име Huawei-Nova-4e_bg.jpg в папка p30-lite. Естествено това не е голяма изненада, защото китайската компания през миналата година постъпи по същия начин и тогавашният P20 Lite бе ребрандиран Nova 3e. Това пък означава, че притежателите на новото бюджетно издание от P-серията ще получат 6.15-инчов IPS LCD дисплей с FHD+ резолюция, който ще има капковиден прорез.

В него ще е поместена 32-мегапикселовата камера за селфита, която вероятно ще е идентична с тази на останалите модели P30. Основната камера ще е тройна, а сензорите са с резолюция 24, 8 и 2 мегапиксела. 8-мегапикселовата леща ще е широкоъгълна, а двумегапикселовата е предназначена за дълбочинна информация. Чипсетът ще е Kirin 710, а батерията е с капацитет 3340 mAh и поддържа бързо зареждане през USB-C порта. Наличен е и 3.5 мм аудио жак. Eдиствените разлики между двата модела на Huawei може да са при конфигурациите от RAM и памет за приложения, като Nova 4e се предлага с 4 или 6 GB RAM и 128 GB флаш.

Оферти на деня

  • Голяма новина
    Kuzmanovv
  • Не е беда. Pcradio хаби много малко интернет, напр., защото не зарежда никакви картинки, анимации или реклами, само логата обновява, но те са мънички.
    tzincbg
  • и на Lite версиите им орязаха FM радиото.
    aladin