Huawei преговаря за продажбата на части от Honor, твърди Reuters

Huawei преговаря за продажбата на части от Honor, твърди Reuters

Източници на Reuters разкриват, че Huawei преговаря с Digital China Group и с други кандидати за продажбата на части от своя бизнес със смартфони с марката Honor. Изданието посочва, че сделката може да донесе 25 милиарда юана (3.7 милиарда долара).

Китайската компания е принудена да промени своите приоритети на фона на американските санкции срещу нея и според източниците възнамерява да се фокусира върху телефоните от по-висок клас със своята марка за сметка на Honor, която предлага евтини телефони за по-млади потребители.

Предстои да бъде уточнено кои активи ще са част от сделката, но може да включат името Honor, изследователските екипи и свързания бизнес за доставка на компоненти, допълва изданието. Споразумението може да включва плащане в брой, а цената да е между 15 милиарда и 25 милиарда юана.

Според Reuters Digital China, която е основен дистрибутор на телефоните Honor, засега води в преговорите за активите, но сред потенциалните кандидати са още TCL и Xiaomi. Huawei и TCL са отказали коментар на публикацията.

Наскоро Минг-чи Куо на TF International Securities изрази мнение, че Huawei може да разгледа продаването на Honor като начин за оцеляване от щатските ограничения. Според него подобно развитие на ситуацията ще е печелившо за Honor, доставчиците и китайската електронна промишленост.

Източник: Reuters