Huawei пуска музикалната си стрийминг услуга в Европа

Една от поредните крачки, които Huawei предприема, за да запълни празнотата, оставена от липсата на услугите и приложенията на Google в новите си смартфони, е да стартира собствена музикална стрийминг услуга. Huawei Music вече е достъпна в някои региони на Европа и Близкия изток (включително България), като е локализирана на няколко езика и е част от пакета Huawei Mobile Services (HMS).

Тя е достъпна през приложението Музика, което идва със смартфоните на компанията и моделите на Honor и е налично през магазина AppGallery за устройства извън тези на двата бранда. Разбира се, на този етап колекцията от достъпни парчета не е толкова обширна, колкото при Spotify например, но очакваме тя да бъде обогатена с времето. Сред опциите в програмата са такива за изготвяне на плейлисти и изтегляне на музика за слушане офлайн.

Възможно е и персонализирането на външния вид на приложението. Налични са предварително съставени плейлисти според настроение или дейност, а освен това е достъпен и Парти режим. Качеството на възпроизвеждане тук е до „Супер“ (SQ) при 640 килобита в секунда. Услугата има месечен абонамент от 9.99 евро, като е наличен едномесечен безплатен пробен период. Интересното е, че поне у нас услугата засега не изисква абонамент, но може автоматично да е активиран безплатният първи месец.

Източник: Huawei