Huawei забавя пускането на Ascend D Quad за септември

Huawei забавя пускането на Ascend D Quad за септември
Huawei успя да ни впечатли на мобилния конгрес с представянето на интересен четириядрен смартфон, използващ процесор, разработен от компанията, но се оказва, че именно тези чипове са виновни за промяна в плановете на компанията. Според информация от китайската преса, цитирана от сайта Unvired View, технически проблеми са довели до забавяне на производството на процесора в Ascend D Quad, а това на свой ред се е отразило и на началото на масовото производство на устройството, което сега е планирано за август. Това означава, че пазарната премиера може да се състои през септември, ако не и по-късно. Първоначално смартфонът трябваше да се появи между март и май, когато имаше реални шансове да се наложи на пазара. Сега обаче продажбите на устройства като Samsung Galaxy S III, LG Optimus 4X HD и HTC One X вървят с пълна сила, а есента се очакват и новите устройства с Windows Phone 8, Android Jelly Bean и iOS 6. Разбира се, зависи и каква цена ще избере Huawei.

http://www.unwiredview.com/2012/06/26/huawei-delays-d-quad-flagship-again-at-least-until-august-this-time-blames-its-own-quad-core-cpu/

 • Извинявай, но след активно изпозлване на айФоун и айПад в последната година, снощи взех един TouchPad и каква изненада- Андроид просто няма толков адобре направени програми.
  keyone
 • Да, и там има нужда от повече раздвижване, и при Apple, и при Android, за Windows да не говеорим.(whistle)
  mkpetrov
 • И повече интересен софтуер.
  keyone
 • И много правилно, вече мощността при топ-моделите така или иначе е предостатъчно и само с мощност не може да се постигне нищо интересно на пазара - това, от което има най-голяма необходимост в момента, е именно намаляване на енергопотреблението. :)
  mkpetrov
 • Вероятно са искали да диференцират модела от останалите производители на android телефони.
  vladovn
 • Интересно проблема идва от процесора, който е собствено производство, а още по интересно ми е защо не използват готовия вече Tegra 3 така поне щяха да стъпят на пазара и да ударят поне с цената си конкурентните!
  Ванката