Huawei забрани на служителите си контакти с граждани на САЩ

Huawei забрани на служителите си контакти с граждани на САЩ

Huawei са наредили на своите служители да прекратят всякакви технически срещи с американски граждани. В същото време компанията е изпратила в родината им всички свои служители с американски паспорти, които работят в централата й в Шънджън. От Financial Times цитират главния директор по стратегическото развитие Данг Веншун, който е обяснил, че репатрирането на американските служители в научно-изследователския център се е случило още преди две седмици при поставянето на компанията в забранитрелния списък на САЩ.

Изданието също така съобщава, че точно при обявяването на санкциите е имало работна среща в централата на Huawei и след съобщаването на новината американските делегати са били помолени да изключат своите лаптопи, да прекъснат връзката с фирмената мрежа и да напуснат незабавно сградата. Данг Веншун също така е посочва, че Huawei са наложили ограничения на контактите на своите служители с граждани на САЩ до второ нареждане.

Източник: South China Morning Post

Оферти на деня

 • Да, прав си - [b]делегати[/b].
  Nik21
 • Не служитли, а делегати...
  [i]"точно при обявяването на санкциите е имало работна среща в централата на Huawei и след съобщаването на новината [b]американските делегати[/b] са били помолени да изключат своите лаптопи, да прекъснат връзката с фирмената мрежа и да напуснат незабавно сградата."[/i]
  Вито
 • То поне да имаше някакъв смисъл тая забрана, а то напук... Губи се смисъла, защото новината е озаглавена тенденциозно. Акцента не трябва да бъде върху "Забрана на служители на Huawei да контактуват с граждани на САЩ" (това е вторично следствие), а [b]"Huawei изгони на секундата всичките си служители с американски паспорти"[/b]. Браво! Смел и мощен отговор, без капка страх пред "Великата Америка", респект!

  [b]P.S[/b]. Както се казва - "Чемодан -> Вокзал -> Вашингтон" :D
  Nik21
 • То поне да имаше някакъв смисъл тая забрана, а то напук...
  tzincbg