И B&O Play вече има напълно безжични слушалки

И B&O Play вече има напълно безжични слушалки

По време на технологичното изложение IFA, Bang & Olufsen представи първите си изцяло безжични слушалки тип тапи. Beoplay E8 използват Bluetooth 4.2 технология за връзка към смартфони и предлагат до 4 часа възпроизвеждане на музика с един заряд на батериите. Слушалките идват с кутия, която също включва вградена батерия и може да се използва за зареждане по време на път. Моделът предлага възможност за гласови команди и работи както с виртуалния асистент Apple Siri, така и с Google Assistant.

Всяка от двете слушалки има по един мултифункционален, сензорен бутон, който дава възможност за управление на разговорите, музиката и така наречения прозрачен режим (transparency mode). Последната функционалност предоставя контрол върху това колко силно да се чува околният шум.

По отношение на звуковите параметри E8 идват с 5,7мм електро-динамични говорители с импеданс 16 Ohm и честотен обхват 20 - 20 000 Hz. Чрез мобилно приложение за iOS, Android и watchOS можете да настройвате звука с индивидуални профили. За изработката на Beoplay E8 са използвани материали като алуминий, текстил, полимер, кожа и силикон, а продажбите започват от средата на октомври при цена 299 евро.

Източник: B&O Play