IKEA и Sonos разкриха всичко за новите си Wi-Fi тонколони

IKEA и Sonos разкриха всичко за новите си Wi-Fi тонколони

IKEA и Sonos най-сетне разкриха всички детайли за своите Wi-Fi тонколони от серията SYMFONISK. Устройствата са две и ще се продават от август на цена 100 и 179 евро, което е ниско на фона на цените на аудио продуктите на американската компания. Както може да се предположи, устройствата ще могат да се управляват през приложението на Sonos, така че лесно ще могат да бъдат интегрирани в системи с повече тонколони.

Едното устройство има правоъгълна форма и може да се постави в библиотека, да се прикрепи към кухненска релса или пък да се фиксира към стена, включително и като рафт (с натоварване до 3 кг). Другото е интегрирано в настолна лампа, което е интересно хрумване и следва другите търсения на IKEA в тази посока - например мебелите с вградено безжично зарядно.

Според Sonos второто устройство осигурява звуков профил като от популярната тонколона Sonos One, но на по-ниска цена. Иначе потребителите могат да свържат две тонколони за осигуряване на стерео звук и да ги ползват за достъп до музика, подкасти, аудио книги, озвучаване на телевизор и т.н. като лесно прехвърлят към тях съдържание от любимите си услуги. Поддържа се и технологията Apple Airplay 2.

Източник: IKEA

Оферти на деня