Индия спря продажбите на Xiaomi заради патенти на Ericsson

Xiaomi са готови да започнат преговори с Ericsson, по искане на които Индия забрани вноса и продажбата в страната на определени телефони на китайската компания. Причината е нарушени патенти на Ericsson, въпреки че не е ясно още кое от трите устройства, които Xiaomi продава в Индия, е в нарушение на правата на шведите. Ericsson твърди, че Xiaomi използва техните есенциални патенти нечестно и в продължение на 3 години е игнорирала всякакви опити за връзка.

От китайската компания заявиха, че ще отговорят незабавно на съда в Индия, а освен това са готови да преговарят с Ericsson за разрешаване на проблема. Междувременно индийски официални лица са получили нареждане да посетят офиса на Xiaomi в страната, за да се уверят, че компанията не внася, продава и рекламира нарушаващите патентите устройства.

Източник

 • Ами, даден е линк, а не е публикуван текст, че да недоволстваш от езика. Да не си мислиш, че някой специално заради теб ще тръгне да превежда всеки линк, който пуска, при положение че има гугъл транслейт....
  KOBRETI
 • Какво значи "Аман"? Тук, все пак, е български форум, а не чуждоезичен.
  KuKeR
 • Честито на първите, които успяха да си го купят!
  katinar
 • Ми ти като не знаеш английски, поне се научи как да кажеш на гугъл да ти я преведе... Аман...
  KOBRETI
 • Статията не знам дали е добра, не е на български.(no)
  KuKeR