InkPhone е телефон с дисплей от електронна хартия

InkPhone е телефон с дисплей от електронна хартия
На започналото в Хамбург изложение CeBIT компанията Onyx демонстрира прототип на устройството InkPhonе, което представлява телефон с дисплей от електронна хартия. Последното на свой ред осигурява до 2 седмици живот на батерията с едно зареждане, което определено е впечатляващо. Самият дисплей е с диагонал 4.3 инча, а батерията има капацитет от 1800 mAh.

Естествено, InkPhone не предлага кой знае каква допълнителна функционалност и на практика е четец за електронни книги с опция за провеждане на разговори, но идеята на Onyx е да апелира именно към хората, които ползват такива устройства и нямат нужда от смартфон. Джаджата използва процесор Rockchip и има 4GB вградена памет и microSD слот.

Повече снимки има в Engadget:
http://www.engadget.com/2014/03/10/onyx-midia-inkphone-hands-on/

 • За съжаление, технологията на E-Ink дисплеите е все още в доста ранен етап от развитието си и използването им в мултимедийни устройства е абсолютно неподходящо. С време за реакция от няколко секунди (да секунди, не милисекунди) правят всяко боравене с устройството влудяващо бавно. На този етап са подходящи единствено за четци за електронни книги, както и за друг дребни устройства като часовници и други подобни. То затова и в новината е написано, че това не е смартфон, а четец за електронни книги с радио модул за да можеш да провеждаш разговори.
  stefanicio
 • Искам го. Е-ink дисплеят на предния YotaPhone не е функционален, пък и е ужасно скъп.
  Toneta
 • Отдавна има такъв телефон: YotaPhone
  geleto_
 • Отдавна искам един такъв телефон. Но искам да си работи всичко останало нормално. Някой ще ми обясни ли защо не може да се сложи такъв екран върху обикновен екран и да ползват едновременно един и същ тъч? Превключването между екраните да става с копче отстрани.
  vYv