Instagram подготвя нов дизайн за IGTV

Instagram подготвя нов дизайн за IGTV

Преди близо две години Instagram въведе новата си услуга IGTV, която предлага възможност за заснемане на по-дълго видео съдържание. За съжаление на създателите си, тя така и не придоби очакваната популярност, но все още е достъпна, а сега от компанията дори въвеждат значително обновление на приложението си.

Основната страница ще е с изцяло нов дизайн с фокус върху създателите на съдържание и персонализиран изглед за всеки потребител. По този начин ще е наличен бърз достъп до съдържание от създатели, които следите, и такова, което може да ви е интересно.

В приложението е добавен и раздел Discover, в който ще е видимо ново и подходящо за вас съдържание. Това изглежда е и най-голямото нововъведение, тъй като досега потребителите виждаха само клипове от хора, които следват, и популярни нови добавки. Достъпен ще е и режим за заснемане хендсфри.

В приложението Instagram също има малко, но значително нововъведение. Потребителите ще могат да публикуват съдържание от IGTV в раздела с истории (Stories) и вместо да се вижда само кадър от клипа, ще бъдат възпроизвеждани 15 секунди от него. Това би накарало повече хора да кликнат и да гледат цялото видео.

Източник: The Verge