Instagram, WhatsApp и Snapchat вече могат да се възползват от Pixel Visual Core

Instagram, WhatsApp и Snapchat вече могат да се възползват от Pixel Visual Core

Серията Pixel 2 уверено демонстрира уменията на Google в областта на мобилната фотография, а през миналата година устройствата в нея успяха да заемат челните места в много класации за камерафони. Основната заслуга за това се дължи на софтуера на компанията, но неговата работа се подпомага и от специализиран хардуер – това е специален осемядрен чип, който е предназначен за бърза обработка на изображенията. Pixel Visual Core ускорява работата на технологията HDR+, която досега беше налична само в стандартното приложение за управление на камерата.

Тази опция позволява създаването на по-добри снимки в условия с висок контраст и при намалена осветеност. От днес Google отваря достъпа до PVC и за други приложения, така че и те ще могат да правят снимки със същото високо качество като се възползват от машинното обучение и изчислителната фотография, които стоят в основата на HDR+. Компанията посочва, че екстрата вече може да се ползва в Instagram, WhatsApp и Snapchat, а освен това има и много други съвместими приложения, които ползват камерата на Pixel 2.

Допълнителният чип не само ускорява обработката на кадрите, но прави това като използва по-малко енергия.  Той се занимава и с технологии като RAISR за по-ясни снимки при ползване на цифрово приближение и Zero Shutter Lag за запечатване на кадъра в момента на натискане на бутона. Обновяването на PVC е включено във февруарския ъпдейт за Pixel 2, който включва новите поправки за сигурността на Android и нови стикери за добавена реалност на тема зимни спортове.

Източник: Google