Intel разкри подробности за двуядрените процесори Ivy Bridge за лаптопи

Intel разкри подробности за двуядрените процесори Ivy Bridge за лаптопи
Преди месец Intel представи новите си процесори от третото поколение на серията Core, познати и под кодовото име Ivy Bridge, но сред тях отсъстваха двуядрените варианти с по-ниско потребление на енергия, които са предназначени за лаптопи и ултрабук компютри. Това вече не е така и компанията е готова да сподели подробностите за тях. Според нея производителите вече подготвят цели 110 различни ултрабука с новите чипове, така че ще имаме голям избор, когато скоро достигнат до пазара. 30 от тях ще имат сензорен екран, а 10 са с хибриден дизайн. Някои от тях дори ще са на цени около 700 долара.

Intel е готова и с ревизия на определението си за ултрабук лаптопи. Според компанията това са лаптопи с дебелина под 18 мм, ако са с диагонал на екрана под 14", и под 21 мм, ако са с 14" екран или по-голям. Устройствата трябва да се събуждат за по-малко от 7 секунди, да предлагат поне 5 часа на автономност, имат USB 3.0 или Thunderbolt порт, снабдени са с технологиите Intel Identity Protection и Intel Anti-Theft и реагират бързо, докато са активни - това означава, че любимите приложения ще се стартират по-бързо.

Като цяло новите двуядрени чипове са 8. 4 от тях са от типа ULV с ниска консумация на енергия (17W) и се предлагат с тактова честота до 2GHz (това е моделът Core i7-3667U, който в турбо режим може да работи и при 3.2GHz). Другите 4 са със стандартна консумация на енергия (35W) и се предлагат с честота до 2.9GHz (Core i7-3520M, който в турбо режим достига до 3.6GHz).

http://www.theverge.com/2012/5/31/3054025/intel-formally-launches-ivy-bridge-laptop-chips-slightly-revises

http://www.anandtech.com/show/5872/intel-dual-core-ivy-bridge-launch-and-ultrabook-review