iOS 8.1 пристига на 20 октомври с Apple Pay и Continuity

iOS 8.1 пристига на 20 октомври с Apple Pay и Continuity
Ако не сте следили на живо представянето на новите модели iPad на Apple, е възможно да сте пропуснали и новината, че iOS 8.1 ще бъде достъпна за изтегляне от 20 октомври. С тази версия на платформата двата модела на iPhone 6 ще получат поддръжка за услугата за разплащане Apple Pay. За потребителите сигурно ще е добра и новината, че компанията ще върне познатото приложение Camera Roll, което обединяваше заснетите снимки и видео и беше премахнато в iOS 8.

С iOS 8.1 пристига и достъп до бета версията на iCloud Photo Library. За потребителите на екосистемата на Apple, които разполагат и с компютри с марката на компанията, голямата новина е, че с iOS 8.1 вече ще поддържа функцията Continuity, стига и компютърът им да работи с новата версия на OS X - Yosemite. Това означава, че ще можете да изпращате и получавате текстови съобщения в Mac, провеждате мобилни разговори през компютъра и свързвате по-лесно с интернет чрез телефона си.

 • Е, да, предполагам, че след като работи с едната карта, а с другата не, значи телефонът прото става по-умен със всяка карта, която вкарваш в него. /s
  muamamu1
 • Операторът ме дава никакъв избор. Мрежата или я има, или я няма. Това, че един телефон не я намира, не е проблем на оператора...
  KOBRETI
 • Всъщност операторът може да не дава избор между видът мрежа, какво толкова странно има в това? Или просто искаш да кажеш, че 5-цата разпознава различните мрежи, а 6-цата не може?
  muamamu1
 • Тоя elponchis е много неориентиран. Какво е виновен операторът, че телефонът не разпознава мрежите и не дава избор???
  KOBRETI
 • Г-н Знам-Всичко-И-Съм-По-Добър-От-Всички, провети тази тема https://discussions.apple.com/thread/6613480 и хвърли поглед на мненията около това на \"elponchis\".
  muamamu1
 • [Quote]Е, не е вярно. И 5s има опция за избор между 2G/3G/LTE.[/Quote] Я покажи скрееншот?
  PoceH_BS
 • Росене, това мнение ми прилича на онова, в което посочваш, че iPad Air 2 идва с 1GB RAM.
  muamamu1
 • Е, не е вярно. И 5s има опция за избор между 2G/3G/LTE.
  gogo636
 • Въпросът беше принципен, но явно това няма значение. Да видим сега по-голямата питанка. Много потребители на iPhone се оплакваха за липсата на избор на 2G/3G. Е, в \"новата\" iOS 8.1 има... Ама не за всички... iPhone 5 - МОЖЕ iPhone 5s - НЕ МОЖЕ iPhone 6 и iPhone 6 Plus - НЕ МОЖЕ No Comment.
  PoceH_BS
 • [Quote]И само 1 въпрос: Има ли Български, като език?[/Quote] Да ти кажа честно езика не ми се вижда като сериозен довод. Особено в 21 век. Всичките ми устройства + лаптопите ми въпреки, че имат бг меню ги държа на английски. Така съм свикнал и така ми е удобно. Според мен е срамно в днешно време млад човек да не знае поне още един друг език освен българския. Да не говорим, че четирите основни езика се поддържат : руски, немски, френски и английски. Изключвам китайския, който също е основен език, но е по непонятен и далечен за нас :)
  Scorpinox10
 • [Quote]iOS8 е доста по-дървена от iOS7. iOS8 ми накъсва при визуалните ефекти повече отколкото съм виждал някога андроид да го прави. Освен това браузера крашва или застива и трябва да го закриеш от лентата със задачи и да го пуснеш отново за да се оправи. А iOS7 си беше rock steady. Джоб, върни се и изритай некадърниците от фирмата си. [/Quote] Ще видим при 8.1 как ще е... ;)
  PoceH_BS
 • Говорих за плащането директно с телефона ти без значение дали е google wallet apply pay или някакви други подобни. Вместо само да ъ-къш и да спамиш чети малко. Пиша по темата не ти отговарям на глупостите, които пишеш.
  IPS_IPS
 • Apple Pay категорично не се изпозлва по цял свят, но за толкова кратко време са привлечени достатъчно банки, които показват потенциала на услугата. Разбира се, съществуват сума притеснения по въпроса със сигурността, но това е винаги така, когато говорим за пари. Никой не е задължен да изпозлва новата функция.
  muamamu1
 • -
  npet
 • Кое се ползва по цял свят бе, колега? :-D Що пишеш глупости?
  KOBRETI
 • [Quote]така или иначе се използва по цял свят[/Quote] Кое? [Quote]когато и тук ще почнем да се използва навсякъде[/Quote] Ъ? Кое? [Quote]Хората масово се притесняват да пазаруват в интернет та камоли да плащат през телефоните си.[/Quote] Кои хора? Постоянно пазарувам от интернет... И с това си мнение, как ми отговаряш на 1-вото ми мнение и 1-вият въпрос: [Quote]Има ли Български, като език?[/Quote] М? п.п. Начало на изречение се започва с ГЛАВНА буква... Това е като съвет, ако искаш да ти приемат сериозно "писаниците" тук, а не с насмешка... (woo)
  PoceH_BS
 • така или иначе се използва по цял свят, няма да е много далеч бъдещето, когато и тук ще почнем да се използва навсякъде. Хората масово се притесняват да пазаруват в интернет та камоли да плащат през телефоните си. Първо трябва да се промени мисленето на българите за да тръгне някой да прави такива големи инвестиции. Не че не може просто целта няма да оправдава средствата.
  IPS_IPS
 • Всичко, което е свързано с платен услуга се свежда до директен договор между Apple и предоставящия услугата. Представям си как тръгват да сключват договори с всяка една наша банка.
  StefiMo
 • Само че тук има закони... А иначе тоя аппле пей за какво ще служи в бг, освен за фукане? Щото за плащане няма да може да се ползва :-D
  KOBRETI
 • Ами то въпросът опира по-скоро до брой жители и потребители не до древността на използвания език.... По същата логика ... Защо няма на латински или на ацтекски.... твърде сме малки и маловажни за да влага някой средства за това...
  Loоper