iPhone 12 изостава при 4G/5G скоростите спрямо почти всички телефони с Android

iPhone 12 изостава при 4G/5G скоростите спрямо почти всички телефони с Android

Opensignal публикува проучване, което анализира как добавянето на 5G възможности в мобилните устройства се е отразило на достиганите скорости на изтегляне на данни. Данните се отнасят за американския пазар, където много потребители вече имат достъп до мобилни мрежи от пето поколение.

От резултатите става ясно, че потребителите нa Apple в САЩ са получили най-голямото увеличение в скоростта на изтегляне на данни. Така в зоните с 5G покритие скоростите са нараснали 2.3 пъти спрямо тези в 4G мрежи. При другите марки увеличението е по-скромно - с 1.7х за потребителите на LG, 1.4х за OnePlus и Google.

В същото време устройствата на Apple изостават от останалите смартфони с Android по отношение на постиганата максимална скорост в 4G и 5G мрежи. В зоните с 5G iPhone е с 18% по-ниска скорост спрямо най-добрите резултати на лидера в класацията Samsung. Нещо повече - повечето от най-бързите 25 5G смартфона са дело на корейската компания (60%).

Първата позиция е за Galaxy S21 5G със скорост 56 Mbps, след това са TCL Revvl 5G и OnePlus 8T+, а после идват още 8 смартфона на Samsung. На последното място е LG Velvet 5G със скорост 37.8 Mbps. Ако се питате къде са телефоните на Apple, те са по-назад. iPhone 12 Pro и Pro Max са със средни скорости 36.9 и 36.2 Mbps, а iPhone 12 и 12 mini отчитат съответно 29.6 и 32.9 Mbps.

Източник: Opensignal

Вземи Apple iPhone 12 Pro Max, 128GB от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

 • Както е посочено това са данни за САЩ.
  chilko
 • Мирише на платена статия на Самсунг??? Излагате се.
  npet
 • Мирише на платена статия на Самсунг???
  Излагате се.
  Не просто е хубаво изкопирана от други места и ако се обърне внимание на снимките става явно, че това е преведена от Съединените щати статия и съответно тестовете са там.
  Maxthon