iPhone остави китайски студент без работа

iPhone остави китайски студент без работа
Притежанието на iPhone невинаги води до добри неща. В това се убедил лично китайският студент Гао. На 23 ноември тази година той се явил на интервю за постъпване на работа в град Чангчун. По средата на интервюто Гао имал лошия късмет да покаже своя iPhone. С това разговорът приключил, а на шашнатия студент било обяснено, че фирмата "не търси студенти с iPhone". На въпрос какъв точно е проблемът, Гао получил цяла лекция по темата.

Интервюиращият споделил: "Студенти с iPhone не работят. Всичко, което имат, е купено от родителите им. Ти самият не си си го купил с изкарани от теб пари. Ти си богат и не можеш да издържаш на стрес. Работата в нашата фирма е трудна. Тя е за хора, които могат да издържат на болка и страдание." В интерес на истината Гао действително бил получил своя iPhone от родителите си, но според твърденията му това не било "демонстрация на богатство".

http://en.rocketnews24.com/2012/12/03/chinese-job-applicant-turned-down-because-of-iphone/

 • Точно както е и при нас.
  jeff1980
 • То в китай всички им работят на стрес и без пари.(woo) затова всички фирми си местят производствата там.(no) Китай е вреден за работещите по света, ката се местят производства при тях, и подбиват цената на труда.
  Beчния
 • \"Ти си богат и не можеш да издържаш на стрес. Работата в нашата фирма е трудна. Тя е за хора, които могат да издържат на болка и страдание.\" С други думи: \"Ти ще ми работиш, а аз няма да ти плащам\"...
  Wintersun_Dragon_Sonata
 • [Quote]Но със сигурност е имал късмет, че не са го взели на работа. :) [/Quote]Да, доста плашеща перспектива за работа, която нарича богат човек с iPhone, пък бил той и студент. Ами, добре - може пък и да е от богато семейство, и точно затова да заслужава уважение, че е тръгнал да се справя сам с живота и доходите си. Най-вероятно си прав и фирмата е суперексплоататорска и плаща жълти стотинки за лудо бачкане, и направо дисквалифицира всеки, който не се вписва в стереотипа "[i]за лудо работи, за лудо не стой[/i]".
  Sage
 • Да бе! Колежка идва на работа с чисто нов X5 защото мъжът и е собственик на голяма медийна компания. Жена му обаче не е кифла дето ще се шматка по цял ден по МОЛ-овете а ми се занимава с поддръжка и имплементация на SAP. CFO-то кара Фолксваген Туарег. Е сега да я уволнят ли?
  iavorski
 • Да бе! Колежка идва на работа с чисто нов X5 защото мъжът и е собственик на голяма медийна компания. Жена му обаче не е кифла дето ще се шматка по цял ден по МОЛ-овете а ми се занимава с поддръжка и имплементация на SAP. CFO-то кара Фолксваген Туарег. Е сега да я уволнят ли?
  iavorski
 • [Quote]Аз съм склонен да повярвам, защото преди много години един познат го уволниха от завод Арсенал само, защото си беше купил по-хубава кола от директора на завода! А парите ги беше получил по наследство.[/Quote] Този наистина си е бил за уволнение :)
  Parmenion
 • [Quote]А колкото до случая - всяка фирма си има изисквания, но тази новина едва ли е истина [/Quote] Аз съм склонен да повярвам, защото преди много години един познат го уволниха от завод Арсенал само, защото си беше купил по-хубава кола от директора на завода! А парите ги беше получил по наследство.
  Ванката
 • Значи 600 евро и си богат.. :D Слушалката няма да ви докара самочувствие, без значение струва ли си парите тази глупост - На това му се вика комплекси ;) А колкото до случая - всяка фирма си има изисквания, но тази новина едва ли е истина :)
  SX®1000
 • Заглавието е провокативно... Моля, правете неща, които да не провокират безсмислените споровете м/у феновете на разл. марки, а такива, които да ги предотвратяват.
  Wishmak3r
 • Ако бях на негово място щях да кажа, че когато човек е упорит и се труди може да има всичко, което пожелае без да е богат! А и какво означава богат? Това е едно относително понятие според мен. Едни са богати духовно, други материално! Аз не съм милионер, но си изкарвам парите честно и нищо не ми липсва.:)
  Ванката
 • Apple ги карат да гледат целите мачове на Левски. Наистина се искат особени качества.:D
  buttman