iPhone XR e най-продаваният смартфон през третото тримесечие

iPhone XR e най-продаваният смартфон през третото тримесечие

Компанията за пазарни анализи Counterpoint Research публикува интересно проучаване, което показва най-продаваните смартфони през третото тримесечие на годината. Без изненади на първо място е модел на Apple – iPhone XR, който беше представен през септември миналата година. По данните на Counterpoint устройството има пазарен дял от 3% и представлява над 25% от продадените смартфони от Apple през тримесечието.

Още един модел на компанията присъства в тази класация и това е iPhone 11, който има пазарен дял от 1.6%, което го поставя на пета позиция. В списъка са три устройства на Samsung - Galaxy A10 е съвсем близо до iPhone XR с 2.6%, а Galaxy A50 е на трето място с 1.9%. На седма позиция и с 1.4% пазарен дял е Galaxy A20.

Oppo също има три представителя сред най-продаваните устройства, като това са заемащият четвърто място A9 с дял 1.6%, на шеста позиция е A5s с 1.5% дял и A5 с 1.3%, който е на осма позиция. Девето и десето място се заемат съответно от Redmi 7A с 1.2% и Huawei P30 с 1.1%.

От Counterpoint посочват, че през настоящото и бъдещите няколко тримесечия Huawei може да няма представител в тази класация поради липсата на достъп на новите модели до приложенията и услугите на Google. Това на този етап прави новите устройства на компанията трудни за продажба извън Китай.

Десетте най-продавани модели имат общ пазарен дял от 17%, което представлява ръст от 9% на годишна база. Въпреки това по отношение на приходите, които те са генерирали, се отбелязва значителен спад от 30%. Това се дължи на наличието на редица устройства от среден клас сред най-продаваните модели.

Източник: Counterpoint Research

 • Не ти е лесно ..
  Dan4o13
 • -
  npet
 • Тези които нямат пари се отказват А тези които имат пари но не им трябват къде ги слагаме? Частните училища на двете ми деца за учебната 2019/2020 струват 26 000 лева. Сметни колко са на месец и си прецени имам ли пари за айфон?
  iavorski
 • За твое съжаление съм
  Dan4o13
 • Тези които нямат пари се отказват
  Dan4o13