Историята зад цветовете на Huawei P20 lite

Историята зад цветовете на Huawei P20 lite

Дизайнът на телефона е комбинация от много елементи - форма, размер на екрана, цвят. Именно цветът е това, което определя неговия характер и дава възможност на потребителя да изрази себе си. Huawei са обърнали внимание на това и са създали една неповторима цветова палитра за смартфона P20 lite.

Цветът често е подценяван от някои производители, въпреки че е първата отличителна черта на дизайна, която забелязваме при избора на нов телефон. Добре подбраните цветове придават на устройството уникален характер, подчертават модерния дизайн и необикновения, смел стил. Това е причината новия Huawei P20 lite да се предлагат в няколко уникални цветови варианта. На българския пазар са налични цветовете Klein Blue (специално текстуриран син корпус за фини отблясъци), Sakura Pink и Midnight Black, които не са типични и познати от други смартфони.

Синьото има много нюанси – и само един е Klein Blue
Цветът, известен днес като Klein Blue, е създаден през 60-те години по специална поръчка на известния художник Ив Клайн. Той се основава на матов ясносин (т.нар. ultramarine) пигмент и се оказва толкова специален, че Ив Клайн създава много творби само с този цвят чрез нанасяне на текстурирана боя с различна дебелина. Трудно е да се намери по-различен и разпознаваем цвят от Klein Blue, който вече има заслужено място в историята на изкуството.

Klein Blue е една от цветовите опции на P20 lite, а дълбокият ултрамарин прави устройството наистина впечатляващо. За да засили ефекта още повече, Huawei разработва и специален тип микро брокат, който придава блясъка на Klein Blue и създава ефектни светлинни отражения. Частиците са толкова малки, че самият брокат е невидим за окото и само подчертава синия нюанс.

Sakura Pink – уникален нюанс на розовото
Розовият цвят се използва все повече от дизайнерите на електронни устройства, но не всички розови нюанси са еднакви. Първото, което прави Huawei, е да се убеди, че използваният тон е подходящ за модерно устройство. За да се достигне до цвета Sakura Pink, е добавен перлен прах, който придава на розовия цвят триизмерен блясък. Един поглед към розовата версия на Huawei P20 lite е достатъчна, за да потвърди, че това е есенция на елегантността, която ще бъде в дома и чантата на всяка дама.

Вечното черно
Черното, разбира се, е най-простият цвят. Въпреки това, истинският, безкомпромисен, дълбок черен тон е много труден за постигане. Много често нещо, което се предполага да е черно, става сивкаво или кафеникаво при силна светлина. При Huawei P20 lite черното е безкомпромисно и дълбоко под всеки ъгъл и при всяко осветление. Черното придава на Huawei P20 елегантност, сериозност и съвършенство.

Изберете цвят и стил за себе си, изразявайте личността си, като съчетавате Huawei P20 lite с вашия характер. Независимо дали се чудите между дълбочината на Klein Blue, елегантността на Sakura Pink или дълбоко черно в Midnight Black, Huawei P20 Lite ще ви зарадва във всяка цветова версия.