Издръжливият Samsung Galaxy XCover FieldPro най-после е реалност

През ноември миналата година в сайта на Samsung се появи нов модел в серията издръжливи смартфони Galaxy XCover - XCover FieldPro. Смартфонът, който надгражда актуалния XCover Pro, обаче ще бъде пуснат в продажба едва този месец. Той предлага дисплей с диагонал 5.1 инча, резолюция QHD+ и доста дебели странични рамки. Под екрана са разположени три хардуерни бутона за системна навигация.

Сред основните му параметри са още чипсет Exynos 9810, 4GB RAM, 64GB разширяема памет и сменяема батерия с капацитет 4500 mAh. Освен това са налични още 8MP селфи и 12MP основна камери. В секцията с основната камера е поставен и четец на отпечатъци. Интересното е, че Samsung използват вече остарялата операционна система Android Oreo, но е планиран ъпдейт до Android 10.

Както се и очаква от тази серия, моделът е с висока степен на издръжливост. Той разполага с IP68 сертификация за прахо- и водоустойчивост, както и отговаря на военните стандарти MIL-STD-810G, като издържа на всички 21 теста. Той има подсилена рамка, а сред останалите защитни функционалности е и системата Samsung Knox.

Устройството вече е в процес на предварителна заявка в САЩ през AT&T с цена от 1105 долара, а доставките започват на 14 април. Не е изключено в даден момент да бъде достъпен и в други региони.

Източник: Samsung

  • Не, 1105...
    Вито
  • $1100 ли прочетох?! Баааахахахахахах! Тия са пили и пушили много! За това нещо макса му е $200! Ама макс! После що им падали продажбите, хахахаха!
    strikercho