Изтекоха и параметрите на Samsung Galaxy Note20

Изтекоха и параметрите на Samsung Galaxy Note20

Малко след като изтекоха почти всички параметри на Samsung Galaxy Note20 Ultra, сега това се случи и с данните, както и рендъри, за Galaxy Note20. Той ще се предлага в два варианта, с и без 5G свързаност. Моделът ще предложи плосък Super AMOLED екран с диагонал 6.7 инча, резолюция 1080 x 2400 пиксела и честота на опресняване 60 херца.

10-мегапикселовата селфи камера е поставена в отвор в дисплея, като използва технология за двупикселов автофокус. Възможно е телефонът да разполага с метална рамка, но покритието на гърба изглежда ще е пластмасово. Корпусът ще има сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост при потапяне на дълбочина до 1.5 метра за до 30 минути. Налична е поддръжка за работа с две SIM карти, както и с eSIM.

В Европа смартфонът ще използва чипсет Exynos 990 в комбинация 8GB RAM, 256GB памет за файлове и батерия с капацитет 4300mAh с технология за бързо зареждане, както и безжично и реверсивно безжично зареждане.

Основната камера включва 12MP сензор с бленда f/1.8 и размер на пикселите 1.8 микрометъра, както и двупикселов автофокус. Освен това ще видим сензор с ултраширокоъгълен обектив и 64MP с телефото обектив за 3-кратен оптичен и 30-кратен хибриден зуум. Моделът ще може да записва видео при резолюция до 8K.

И тук ще е налична писалката S-Pen, която обаче има доста по-висока латенстност спрямо тази при Note20 Ultra, а именно 26 милисекунди. Моделът също така ще е оптимизиран за облачната гейминг платформа на Microsoft Project xCloud, като ще е наличен и Xbox Game Pass. Двете компании ще си партнират още по отношение на приложенията от пакета Office и новата безжичната функционалност на DeX.

Note20 също ще разчита на Android 10 с One UI 2.x. 5G моделът е възможно да се появи първи и да бъде представен на събитието на 5 август. Той ще е наличен в Европа в бронз, сив и зелен цвят.

Източник: WinFuture