Изтощаването на батерията в Pixel 6 може да изключи сензора за отпечатъци

Изтощаването на батерията в Pixel 6 може да изключи сензора за отпечатъци

Смартфоните от серията Pixel 6 са вече в ръцете на потребителите и съобщенията за проблеми не закъсняха. Много от тях са свързани с работата на сензора за отпечатъци, включително и последната поредица от оплаквания. Според много потребители в Reddit пълното изтощаване на батерията на Pixel 6 може постоянно да деактивира сензора за отпечатъци.

Сценарият е един и същ - батерията стига до 0%, устройството се изключва, а след рестартиране сензорът вече не работи. Засега единственият начин за справяне с това е възстановяване на фабричните настройки, което не е особено удобно. Има обаче и потребители, които са се сблъскали с този проблем и без изтощена батерия, така че може би става дума за друг бъг в системата.

Вземи Google Pixel 6 128GB + 8GB RAM  1109 лв. от ОфисиТЕ! Лизинг, ДДС фактура, преглед и тест преди плащане, безплатна доставка над 300 лв.

За щастие, този проблем вече е регистриран в сайта на Google, което означава, че компанията знае за него и вероятно работи по поправка за отстраняването му. Междувременно, ако вече притежавате модел от серията, е добре да внимавате батерията да не се изтощава напълно.

Вземи Google Pixel 6 Pro 128GB+12GB RAM 868 лв. от BUYBEST на промо цена! Бърза доставка до София, в страната с куриер.

Ако пък не сте доволни от скоростта на отчитане на отпечатъците, ще трябва да се примирите. Това според Google не е бъг, а е следствие от подобрените алгоритми за сигурност, които се използват. В някои случаи тези защити може да увеличат времето за разпознаване на отпечатъка или пък искат по-дълъг контакт със сензора.