Jawbone влиза в ликвидация

Jawbone влиза в ликвидация

Информация на изданието The Information, която е потвърдена и от източници на The Verge, разкрива, че компанията Jawbone навлиза в режим на ликвидация. Компанията е сред пионерите в сектора на носимата електроника и е добре позната със своите фитнес тракери и Bluetooth слушалки и говорители, но, изглежда, конкуренцията в този пазарен сегмент се оказва непосилна. Първите видими сигнали за настоящата ситуация дойдоха още през януари, когато Jawbone изцяло преустанови поддръжката за своите клиенти през социалните канали, но проблемите започнаха още през миналата година.

Според информацията съоснователят и главен изпълнителен директор на Jawbone Хосаин Рахман е преминал към нова компания на име Jawbone Health Hub, която ще се фокусира върху продукти и услуги, свързани със здравеопазването. В нея той също ще действа като изпълнителен директор, а заедно с него са дошли и много от  служителите на Jawbone. The Information твърди, че новата компания ще поеме поддръжката на съществуващите устройства на Jawbone, така че потребителите им могат да са спокойни.

Източник: The Verge, The Information

  • Ако не предлагаш иновации и разчиташ на стара слава, задържайки високи цени, си обречен. Не знам на какво разчитат. Китайците предлагат същите екстри в пъти по евтино.
    Vladi_X