Камерата на Huawei Mate 30 Pro зае първото място в класацията на DXOMARK

Камерата на Huawei Mate 30 Pro зае първото място в класацията на DXOMARK

Представеният преди броени дни Huawei Mate 30 Pro премина и през лабораторията на DXOMARK, което ни осигурява информация за неговите фотографски способности. Както разбрахме при премиерата, те са подобрени допълнително от китайската компания и това се отразява в резултатите от тестовете, защото Mate 30 Pro успя да измести от първото място досегашния лидер Samsung Galaxy Note10+ 5G.

Основната камера на Mate 30 Pro получава оценка 121 точки, което е с 4 пункта повече от устройството на Samsung. Според компанията това се дължи на рекордната фотографска оценка от 131 точки (с 5 повече от Galaxy Note10+ 5G), а устройството осигурява отлични резултати в почти всички категории, но се представя особено добре по отношение на текстурата и шума. DXOMARK посочва, че това е необичайно, защото снимка без шум означава, че в нея няма много детайли, но камерата на Mate 30 Pro успява да постигне отличен баланс.

При видеото Mate 30 Pro е с оценка 100, което е само с една точка по-малко от Galaxy Note10+ 5G. От сайта посочват, че моделът снима 4K видео по подразбиране, като успява да осигури картина с отлична текстура, като в същото време контролира много добре шума. Селфи камерата на Huawei Mate 30 Pro е с оценка 93 точки, което не е на нивото на най-добрите образци в тази област, но все пак попада в Топ 5 сред тестваните от DXOMARK устройства. Вероятно заради подобренията от новия чипсет Kirin 990 фотографската оценка се повишава от 90 в P30 Pro до 87 точки, но оценката за видео остава непроменена – 88.

Източник: DXOMARK

Оферти на деня

  • Те официално си продават фалшивите телефони, също като Смнансмнуг на безбожни цени. Като ще правят само некачествени устройства нека си ги пускат на по 500лв.. Всеки ще си ги купи, ще си ги подаряваме, ще ги трошим и няма да ни пука... Всяка година продължават да им вдигат цените и да получаваме елементарни подобрения. Ц. Какъв ли е е мейт60 и ес 16. Предполагам ще са с допълнителни камери в джоба и 200 мегапикселови камери, заснемащи 20к, което е гледаме на 6к дисплейте им. Няма качество, няма надеждност, няма и стил... Да има качествени смартфони, но не са от марките Смнамснунг, Хюуаулей, Ксиоми и др. подобни. Защо ни ги наложиха на пазара и то за толкоз пари нз.
    geor
  • Продажбите на Mate 30 Pro още не са започнали, така че вероятно ще се появи на пазара с този софтуер. Камерата на iPhone 11 ще има тест [url=https://www.dxomark.com/apple-iphone-11-pro-exploring-the-new-camera-features-2/]скоро[/url].
    chilko
  • -
    npet